sunnuntai 12. elokuuta 2018

Helpot ja herkulliset uunijuurekset

Juurekset ovat parhaimmillaankin aliarvioitua, edullista ja hyvin herkullista ruokaa, IMHO. Tässä ohje, joka ei riko pankkia, ja on taatusti hyvä ja helppo - kylmän kastikkeen kanssa! Jos haluat annokseesi lisäproteiinia, lisää lautaselle esimerkiksi lämminsavulohta, raejuustoa tai paistele siihen siivu esimerkiksi savustettua tofua. Kaikille näille vaihtoehdoille sopii myös ohjeen kastike.


Herkulliset uunijuurekset


Juureskuutioita haarukkapaloina (esim. bataatti, palsternakka, porkkana, kyssäkaali, sipulit, lanttu, nauris, punajuuri, raitajuuri, keltajuuri, kuoritut valkosipulinkynnet....)
Kasvismaustetta uunijuureksille (kuva), tai vaihtoehtoisesti sekoitusta, jossa on hiukan fariinisokeria, suolaa, mustapippuria, timjamia, sipuli- ja valkosipulijauhetta, ja rosmariinia.
Oliiviöljyä (1/2 dl per kilo kasviksia)  - eilen laitoin osan sitruunalla maustettua oliiviöljyä ja pelitti hyvin sekin.

Pilko juurekset suupaloiksi (niitä ei välttämättä tarvitse kuoria).

Sekoita kulhossa kasviskuutiot, öljy ja mausteet. HUOM! Jos käytät punajuurta, sekoittele se erikseen ja kaada uunipannulle muiden kasvisten viereen, etteivät kaikki värjäänny kerralla!

Paahda uunin keskitasossa n. 200 C, kunnes kasvikset ovat saavuttaneet halutun kypsyysasteen. Tarjoa lämpiminä kylmän kastikkeen kanssa.



Kastike (2:lle):

1 purkki kermaviiliä
1 pussi Aurajuustomurua
1/2 purkkia valutettua ananasmurskaa mehussa

Sekoita, anna tasaantua hiukan aikaa jääkaapissa ja tarjoa uunijuuresten kanssa.

Herkullista ja edullista!

4 kommenttia:

  1. Uunijuurekset ovat minunkin herkkuruokaani. Itse en välitä kastikkeista, mutta lapset tykkäävät. Ohjeesi pääsee kokeiluun heti huomenna, kiitos! Ja tsemppiä ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan... Unohdin ostaa ananassäilykkeen. Nyt mennään sitten pelkällä kermaviilillä ja homejuustolla.

      Poista
    2. Menee se niinkin, vaikka se ananasmurska toisaalta kruunaakin tuon kastikkeen!

      Poista
  2. Hjam, uunijuurekset ovat tosi hyviä <3 Iloa uuteen viikkoon <3 *halaus*

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!