maanantai 17. lokakuuta 2022

Hulluuksia

Tulipa vaan taas mieleen ulkonäön muokkaaminen. Lähinnä ajattelin sitä, kun kesällä saikulla tuli katseltua kaikenlaisia suoratoistopalvelujen ohjelmia, ja eksyin katsomaan sellaistakin siirappisarjaa kuin Ihana Elisa (Elisa di Rivombrosa), jota on epookkisarjana hehkuteltu.

Jakso jaksolta katse alkoi kiinnittyä enemmän ja enemmän näyttelijöiden hampaisiin. Ylähampaat olivat suorassa rivissä ja valkoiset, mutta closeupeissa näyttelijöiden puhuessa näkyivät alahampaat, jotka olivatkin surullinen näky. Kellanharmaat hampaat sojottivat sinne sun tänne.

Image by deringölge serin from Pixabay 

Mikähän siihenkin mahtoi olla syynä? Loppuivatko rahat kesken hampaitten laiton? Luulisi näyttelijöiden ymmärtävän, että ne värjäytyneet sikinsokinhampaat näkyvät kyllä puhuessa, ja varsinkin lähikuvissa. 

Sarjan katsominen jäi siihen, kun aloin tuijottaa niitä hampaita ja juoni alkoi olla sivuseikka.

*****

Toinen juttu on sitten kaikenlaiset kauneuskirurgiset toimenpiteet ja pistoshoidot. Jokainen tietty saa vanheta kuten huvittaa, ja ymmärrän toki pikkuvirheiden korjailun, kuten esim. vinksahtanut hammas, lurpattavat yläluomet tai jokin muu häiritsevä (pienempi) juttu.

Varsinkin USAssa näkee sitten näitä vanhempia (yleensä) naisia, joilla on kasvoja kohotettu ja kiristetty jo niin monta kertaa, etteivät juonteetkaan enää oikene. Hassuinta on, että joskus näillä sitten kaulan iho roikkuu poimuilla, tai vaikka se olisikin kiristetty, sitten dekoltee laskostuu velttona hienosti kaulan alla.

Jos vaikka nämä olisikin hoidettu pois päiväjärjestyksestä, iho lepattaa sitten löysänä muualla kropassa. Näin kerran Riossa hotellin aamiaisella naisen, jolla oli moneen otteeseen kiristetyt kasvot aina rintamukseen saakka, mutta lyhythihainen paita paljasti veltot ja lepattavat kyynärvarret ja varsin suonikkaat ja ryppyiset kädet. Eikä tässä kaikki. Naisella oli shortsit jalassa ja nahkapoimut roikkuivat polvista alas. Koko komeuden kruununa oli voimakas rusketus.

Jos voi sanoa, että joku näyttää rusinalta, niin siinä se istui. Ihmisrusina.

Halusin tällä myös muistuttaa, että kropassa on muitakin hoidettavia alueita kuin kasvot. Monta kertaa se pääsee unohtumaan. Varsinkin ne polvet.

*****

Entäs sitten pistoshoidot tai implantit? Edelleen sanon, että jokainen makunsa mukaan, mutta miksi jokaisen pitäisi näyttää Kim Kardashianin kopiolta? Oletteko ikinä nähneet kuvaa, jossa hän nauraisi tai edes hymyilisi? Mahtaako naamassa olla niin paljon fyllinkiä, ettei se onnistu? Siihen vielä pakkelit päälle.

Näin taannoin erään ystäväni parikymppisen tyttären, joka on ihan nätti nuori nainen. MUTTA nyt hän oli pumppauttanut huulensa todella paksuiksi. Niin, kyllä, hyaluronihappo kuluu aikaa myöten pois, MUTTA mitä tapahtuu aikaa myöten huulten iholle, kun sitä venytetään noin? Veikkaan, että kun tämä hullutus (muoti) menee ohi (ja se tulee kyllä menemään ohi kuten kaikki trendit), on plastiikkakirurgeilla taas ylenmäärin asiakkaita, kun löysä iho pitää jotenkin kursia kasaan.

Sama poskipää- ja pakaraimplanttien kanssa. Eivät kai nekään edes kestä ikuisesti? Vai tulevatko arkeologit muutaman tuhannen vuoden kuluttua löytämään haudoista vain erilaisia silikonityynyjä, joiden merkitystä voi vain arvailla?

Miten käy näiden implanttien kun kroppa rupsahtaa, ja sitähän se tekee meillä kaikilla? Lihas häviää ja surkastuu iän myötä. Varmaan siis keksitään body lift myös, siis ryppyisen kropan ihon kiristäminen, että saataisiin rintaimplantit edes jotenkin pysymään paikallaan. Muutenhan ne heiluisivat polvissa saakka. Aikaa myötenhän "kaikki valuu etelään", kuten taiteilijaystäväni Sibel tapaa sanoa.

Näiden kaikkien toimenpiteiden pitkäaikaisvaikutuksiahan emme vielä todellakaan tiedä. Ihon venyminen sitä täytellessä on kuitenkin ihan järjelläkin ajatellen tosiasia.

Oletko koskaan miettinyt tällaisia?

3 kommenttia:

 1. Todellakin asiaa kirjoitit. Ihmetyttää tämä naisten, jopa nuorien ja kauniiden, hurahtaminen näihin ns. kauneustoimenpiteisiin.
  Pelottavan näköisiä ilmestyksiä mielestäni usein ovat. Ja säälittäviäkin. Ja tatuoinnit eivät mielestäni kaunista ketään. Niidenkin pitkäaikaisvaikutuksia terveydelle ei varmaan tiedetä edes. Toivoisin että naiset alkaisivat ajatella järkevästi ja luonnollista vanhenemista ei pelättäisi. T. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Kuten sanoin, ymmärrän kyllä pienet korjailut ulkonäössä, tai vaikka silmien- ja huultenrajaustatuoinnit, mutta etenkin tuo huulten ylenpalttinen täyttely on kyllä karmaisevaa (ja kamalan näköistä). Muistaakseni muuten jokunen vuosi sitten kiellettiin joitain tatuoinneissa käytettyjä pigmenttejä vaarallisina aineina, joten eipä noitakaan ole paljoa tutkittu. Vielä vähemmän tietää, millaisilla aineilla tatuointi tehdään (tai mikä hygienian taso on), kun sen teettää halvalla vaikka jollain Thaimaan-lomalla tms.

   Poista
  2. Noniin! Täällä olikin juttu täyteaineista. Täyteaine venyttää ihoa, ja siksi sitä tarvitaan jokaisella pistoskerralla entistä enemmän (jolloin iho ja kudokset venyvät lisää). Täyteaineiden pistely voi vanhentaa ihoa tavallista nopeammin, sillä kudokset eivät välttämättä palaudu ennalleen. Lue koko artikkeli täältä: https://www.is.fi/menaiset/tyyli/art-2000006020064.html

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!