sunnuntai 16. lokakuuta 2022

NARS Climax

Katsastetaanpa taas yksi ripsiväri, eli NARS Cosmeticsin Climax. Ostin minikoon Sephorasta. Minusta on mukavaa, kun näitä minikokoja on tarjolla. Ei ainakaan harmita niin paljoa kuin jos satsaa täysikokoiseen, eikä siitä sitten pidäkään.

Pieni katsaus firman historiaan. Brändin perustaja on François Nars, meikkitaiteilija ja valokuvaaja, joka syntyi Etelä-Ranskan Tarbes'ssa. 

Kosmetiikkayritys perustettiin vuonna 1994, ja alussa tarjolla oli vain 12 huulipunaa, joita myytiin New Yorkissa. Nykyään tuotteita on huomattavasti enemmän ja niitä myydään netin lisäksi tavarataloissa noin 30 maassa.

Yritys myytiin Shiseidolle vuonna 2000, ja Nars jäi tähän Shiseidon tytäryhtiöön toimien taiteellisena johtajana ja brändinsä valokuvaajana sekä copywriterinä.

Huomattavaa on, että Narsin tuotteet testataan eläimillä, sillä yritys haluaa säilyttää jalansijansa Kiinan markkinoilla.

Mutta asiaan, eli Climax-ripsiväriin. Ripsivärin lupaus on hoitaa ripsiä kosteuttavan kompleksinsa avulla (tämä ilmeisimmin viittaa ripsivärin sisältämän glyseryylistearaatin ominaisuuteen pitää massassa oleva vesi ripsissä). Ultrasileän koostumuksen luvataan antavan runsaasti tekstuuria ripsille.

Mainostekstissä puhutaan myös "innovatiivisesta" harjasta. Kyllähän tällaisia pörhelöisiä harjoja on muillakin brändeillä nähty, ja kieltämättä ne levittävätkin värin ripsiin tasaisesti, ilman, että joka välissä ripsiä pitäisi olla harjaamassa tai kampaamassa. Kirjoittelin aiemmin Fenty Beautyn ripsarista, jolla silläkin sai ihan näyttävät ripset, mutta kokkareiset sellaiset. Periaatteessa pidän enemmän FB:n ripsarin tyyppisistä ohuemmista pötkyläharjoista, mutta ehkä tällaisella muhkeammalla harjalla on sittenkin tarkoituksensa.

Jälki oli nimittäin paljon parempaa kuin tuolla Fenty Beautyn maskaralla. Muutamia kokkareita ja yhteenliimautuneita ripsiä joutui kampaamaan pois, mutta muuten jälki oli ihan hyvä ja ripset jopa pitenivätkin tuuhenemisen ohella. 

Mikä tärkeintä, ripsiväri ei sotkeutunut riippuviin yläluomiini, eikä myöskään karissut päivän aikana poskille.

Ihan hyvä ripsiväri, mutta tuo eläimillä testaaminen oli minulle ihan uusi juttu. Ehkä otan asioista tulevaisuudessa paremmin selvää ja suosin brändejä, jotka eivät jatka eläintestauksia, vaikka niitä ennen tehtiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!