keskiviikko 19. lokakuuta 2022

Silmäkulmien harakanvarpaat

Enpä tiedä, milloin ne sinne ilmestyivät. Nuo harakanvarpaat. Aika nuorena kai, ja voihan niitä sanoa kauniisti naururypyiksikin.

Meni kyllä aikansa ennen kuin älysin, että eihän pelkkä rasva siinä toimi, vaikka rasvoista puhutaankin "kosteuttavina". Eiväthän ne mitään kosteuta, vaan siihen alle pitää laittaa jotakin vesipohjaista.

Olenkin aina käyttänyt jotakin seerumintapaista, ja siihen sitten päälle silmänympärysvoidetta, ja se toimii. Eihän se noita naururyppyjä poista, mutta ainakin hidastaa niiden syvenemistä ja uusien syntymistä. Toivon mukaan.


Muistaakseni tämä Revolution Skincaren seerumipullo päätyi minulle jostakin nettikaupasta "täyteostoksena". Huomasin vain sanat "hyaluronic acid"  ja edullisen hinnan, ja niin pullo klikattiin ostoskoriin. Varmaan näitä löytyy marketeistakin. EDIT: Pikaisella kuukkeloinnilla näkäjään näitä myyvät ainakin Lookfantastic, Cocopanda, Bootz (taitaa olla halvin, alle 6 euroa), Notino, Parfumdreams ja merkin oma kauppa.

Myöhemmin vasta katsoin tarkemmin, ja siinähän lukikin "5% Caffeine solution + Hyaluronic Acid. Targeted Under Eye Serum". No ei se mitään, silmänympäryksille sitä ehkä enemmän kaivattiinkin. Ja olihan se tietty edullinen.

Seerumi on kohtalaisen paksua ja kirkasta. Sen luvataan kofeiinin avulla kirkastavan tummia silmänalusia ja vähentävän turvotusta. Hyaluronihappo siloittaa hienoja juonteita. Lisäksi siinä on niasiiniamidia ja glyseriiniä.

Silmänalusten turvotus ei ikinä ole minulla ollut mikään ongelma, mutta pienet juonteet ovat. Siinä tämä ihan toimiikin, joskaan se ei tietenkään tee ihosta ihan täysin silkosensileää. Siihen jo tarvittaisiin kirurgin veistä.

Siloittaa se kuitenkin, katselen kämmenselkääni, johon sitä juuri pyyhkäisin. Mitään silikonipommia en INCI-listasta löydä, mutta sen sisältämä luonnollinen ksantaanikumi on monien muiden ominaisuuksiensa lisäksi kalvonmuodostaja. Ksantaanikumihan on muuten myös elintarvikelisäaine, 100% luonnollinen biopolymeeri. Ksantaania käytetään esimerkiksi salaatinkastikkeiden yms. sakeuttajana, ja hyvin usein gluteenittomassa leivonnassa tuomaan taikinalle sitkoa gluteenin asemasta.

Ksantaani myös estää ihoa haihduttamasta kosteutta, joten se toimii hyvin kosmetiikassa.

Seerumi on öljytön, tuoksuton, parabeeniton, gluteeniton, alkoholiton, vegaaninen ja eläintestaamaton. Siinä sitä meriittiä kerrakseen ja hintaisekseen se vielä on mielestäni hyvä hankinta.

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään kanssa levittää seerumin tai hoitonesteen sy-iholle, sitten voide perään. Aamulla sekä illalla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, näin on. Pelkkä voide, olipa se millainen emulsio hyvänsä, ei ole yhtä tehokas yksinään.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!