lauantai 1. lokakuuta 2022

Luonnollista, suomalaista ja käsintehtyä kosmetiikkaa

Varsinkin nyt koronan jyllätessä on ollut aika ajatella pienempiä, kotimaisia yrityksiä ja sitä, kuinka niitä voisi itsekin tukea. 

Keväällä minulla oli iho hieman rikki, ja joku TYKSin hoitajista antoi vinkin pihkavoiteesta. Niin, sellaista saa apteekistakin, mutta selatessani nettiä huomasin suomalaisen pikkufirman myyvän mm.  käsintehtyjä pihkasalvapuikkoja. Kiinnostuin, ja huomasin myös, että sama firma myy muutakin, kuten tervapihkasalvaa ja huulirasvoja.

Yritys on nimeltään Luonnon Cosmetics Hollola (mainoslinkki, tuotteet kuitenkin ihan itse ostettuja ja maksettuja) ja sen toiminta perustuu luonnollisiin raaka-aineisiin, kosmetiikan aiheuttamien yliherkkyyksien huomioimiseen ja eläinkokeettomuuteen.


Ostin sitten vähän yhtä sun toista. Pihakasalvaa, tervapihkasalvaa ja sekä maustamatonta, että mintunmakuista huulirasvaa. Huomasin myös, että valikoimissa on tuotteita myös eläimille. Tässä luonnollisuus on hyvä juttu, koska esimerkiksi jokainen koiranomistaja tietää, että jos jotakin laittaa tassujen nirhaumiin, koira lipoo sen hyvin äkkiä pois, eikä täysin auta, vaikka tassun kuinka paketoisi. Kissat taitavat olla vielä tarkempia siitä, mitä tassuihin laittaa.

Antibakteerinen pihkasalva sisältää 20% kuusen pihkaa ja se tuoksuu ihanalle! Pihkasalvalla voidaan hoitaa mm. hyönteistan pistoja, auringonpolttamia, kuivia kantapäitä ja kynsivalleja.

Astetta jytympää on tervapihkasalva, jossa on myös 20% pihkaa ja sen lisäksi hautatervaa (tervahaudassa poltettua siis, mikä on mielenkiintoista). Se hoitaa bakteeritulehdusten lisäksi myös sieni-infektioita. Tämä muuten paransi sen minun rikkoutuneen ihonikin. Tässäkin salvassa on kiva ja luonnollinen tuoksu!

Huulirasvat ovat valmistettu sheavoista, mehiläisvahasta, kookos-, jojoba- ja auringonkukkaöljystä sekä soijattomasta E-vitamiinista. Makuaineina toimivat raakakaakao ja minttu. Näitä löytyy niin maustamatonta, suklaata, minttua kuin minttu-suklaata.

On muuten hyvä huulivoide.

Noiden pihkavoiteiden suhteen kannattaa muuten muistaa että saattaa olla, etteivät ne sovi hartsiyliherkille. En tosin tunne yhtäkään tällaista henkilöä itse.

Kannattaa siis edelleenkin suosia kotimaisia pikkuyrityksiä! Itse kaupasta sen verran, että ainakin minulla kesti hiukan aikaa keksiä, mistä noilta sivuilta pääsee tilaamaan, joten säästän teiltä tämän pohtimisen vaivan, ja laitan linkin tähän. Sehän on taas tietystikin mainoslinkki 😆.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!