maanantai 6. maaliskuuta 2023

Kuivat silmänympärykset

Kasvojen ihon kuivuminen näkyy minulla ihan ensimmäisenä punaisina ja ärtyneinä silmänympäryksinä. Kosmetologini ihmetteli joskus punaisia silmänalusiani ja neuvoi aikoinaan minua käyttämään Acon Minidermiä, jossa on 20% glyseriiniä. Voidetta voi käyttää ihon puhdistamiseen, meikin poistoon, ja joko voiteena tai naamionomaisesti varsinkin silmien ympärille.

Mutta eihän sitä täältä löydä mistään ja unohdin tuubini tietystikin Suomeen. Piti siis etsiä jotakin vastaavaa.


Pitkällisen jahkailun jälkeen hankin Bioderman Atoderm-sarjan Intensive Eye - voiteen, joka käy myös kasvojen puhdistukseen ja naamioksi kuivuneille alueille. Mikseipä koko kasvoillekin tarpeen mukaan.

Voiteessa on geelivoidemainen, paksuhko koostumus ja sen sisältämät öljyt auttavat meikin poistossa. Vedenkestävän silmämeikin poistoon en ole tätä kokeillut, mutta tavallinen meikki irtoaa sillä hyvin.

Se sisältää myös mm. paljon kosteuttavaa glyseriiniä, kosteutta sitovia sokerimolekyylejä, keramideja, hyaluronihappoa, ruskoleväuutetta ja ihoa rauhoittava vaikutus tulee esimerkiksi enoksolonin kautta, joka on glykyrritsiinijohdannainen (lakritsanjuuresta).


Ihmettelin hiukan miksi tuubin takapuolella on määritelty piste, josta tuubia pitäisi puristaa. Kyse on kuitenkin tuubista, jonka sisälle ei ilman pitäisi päästä voidetta pilaamaan. Se myös estää voiteen kontaminoitumista, mikä on hygieniankin kannalta hyvä juttu.

Alkavatpa nyt taas kasvoilta nuo punoittavat läiskät lähteä, kun tätä on reippaalla kädellä annostellut niihin.

2 kommenttia:

  1. Pitää laittaa tuote mieleen. Tykkään monista Bioderman tuotteista, mutta tätä en ole koskaan kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan hyvä, ja jos halvemmalla haluaa kuivia kohtia ihossaan hoitaa, kannattaa noudattaa tuota mun kosmetologin vinkkiä ja ostaa Acon Minidermiä, sitä saa joka apteekista erikokoisissa pakkauksissa.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!