lauantai 4. maaliskuuta 2023

Makuja

Tässä postauksessa on lähinnä ideoita kuvina, ei niinkään suoranaisia ohjeita, mutta toivottavasti löydät näistä inspiraatiota.

Asuinpaikkani viereisen katedraalin toisella puolella on italialainen ravintola nimeltään Macaroni.  Kävin siellä pari viikkoa sitten syömässä, ja havaitsin, että ananas pizzassa ei ole mitenkään suomalainen keksintö.

 
Ananasta oli myös alkuruoassa, jossa oli tuoreella timjamilla ja meiramilla maustettuja grillattuja kampasimpukoita grillatulla tuoreen ananaksen viipaleella, kastikkeenaan Arabica-kahvipapu -infuusiota. Olihan hyvää, kahvin maku ei tunkenut liikaa läpi, vaikka ruokalistaa lukiessa olinkin hiukan skeptinen.

Jos (kun) Suomessa kiistellään siitä, kuuluuko ananas pizzaan, niin täällä Saksassa se kuuluu. Eikä tämä ole ainoa paikka, missä sitä näkee. Tässä Pizza Hawaii, olkaa hyvä! Täällä saa myös pizzansa oreganolla, mikä ei aina ole muualla niin ilmiselvä juttu. 

Pizzasta itsestään voi sanoa, että parempiakin on maistettu, mutta menettelihän se, eikä syömättä jäänyt.




Jälkiruoaksi otin niin peri-sisilialaista cassataa. Ei moittimista siinäkään. Tämä oli siis se jäätelöversio.

Lauantaina talsin syömään "jotakin pientä" tuossa kulman takana olevaan Ghorbaniin. Ghorban on delikauppa, jonka ikkunoissa olen käynyt kuolaamassa jo monta viikkoa. Siellä on muutama pöytä ruokailijoille, ja kello viiden hujakoilla lauantaina se oli ihan täynnä, mutta ystävällinen tarjoilija järkkäsi minulle pöydän pikaista ateriointia varten puoleksi tunniksi, ja sai sitä sitten venytettyä jopa tunniksi ja hetken päästä pienten järjestelyjen kautta vielä pidemmäksikin. Tosin en varmaan viipynyt siellä kuin sen tunnin.




Alkuun otin lasillisen kylmää gazpachoa, joka maistui aivan taivaalliselta! Sitä piti ostaa oikein pullollinen mukaan ja pulloja olikin valmiina myynnissä.

"Pääruokana" toimi ystävällisen tarjoilijan suosituksen mukaan antipastolautanen, joka olikin oivallinen valinta. Lautanen sisälsi paria sorttia ilmakuivattua kinkkua, paperinohuita salaminsiivuja, kahta sorttia juustoa ja niiden kylkeen jotakin hilloa (hilloista en välitä, joten vain maistoin sitä), semi-aurinkokuivttuja tomaatteja (en ole kuunaan mehukkaampia ja maistuvampia saanut!), marinoitua grillattua munakoisoa (myös erittäin maukasta), marinoituja oliiveja ja pikkulehtistä salaattia balsamicolla ja oliiviöljyllä. Ai niin ja lautasella oli myös pieni oranssi marinoitu chilipalko ja tuorejuustoa grillattujen ciabattaviipaleitten kanssa syötäväksi. Yllättävän herkullista!

Olin jo aika puhki tästä annoksesta, mutta olihan se suositeltu jälkkärikin koettava, eli tiramisua tuotiin lasissa tarjolle. Olen aina luullut tekeväni todella loistavaa tiramisua, mutta tämä ylitti kaikki odotukset. Siinä oli hienoisesti krokanttia antamassa purutuntumaa, ja erittäin hienoisesti raastettua sitruksen kuorta. Mikään maku ei kävellyt toistensa yli, eli aivan loistavan makuinen tiramisu!


Olin todella otettu tämän paikan tarjonnasta. Ostin kotiin vietäväksi myös pari salaattiannosta sunnuntaille ja tosiaan sen gazpachon + toisen tiramisun. Tiramisuja myytiin vain laseissa, joista joutui maksamaan vitosen pantin, mutta sen saa sitten takaisin, kun lasin palauttaa.

Ilman muuta minusta tuli kertaheitolla kanta-asiakas!

Näköjään näitä Ghorban-delipaikkoja löytyy muualtakin kuin Aachenista (linkki). Vahva suositus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!