lauantai 4. maaliskuuta 2023

Viikon varrelta

Ilahduksekseni huomasin viikolla, että kykenen jo jonkinlaiseen (varsin alkeelliseen) itseilmaisuun saksaksi. Siivoojani frau Köttgen tupsahti siivoamaan, tarjosin hänelle kupin kahvia ja hiukan "rupateltiin", hän kun oli ollut sairaana yms. Sitten hän pyysi minua hankkimaan "WC Tablet", koska vessanpöntössä on kalkkia.

Mitä ihmettä ovat WC-tabletit? Meillä Suomessa siivooja hoitaa omatoimisesti siivoustarvikeostokset, joten en muista juurikaan koskaan siivousaineita ostaneeni. Irlannissa ja Sveitsissä kävi myös siivooja, jolla oli kaikki tykötarpeet mukanaan.

Tallustin yhtenä ehtoona kemppariketju-Mülleriin, ja ostin tällaista...


Tosin tuo on kyllä joku tuoksuhuuhtelujuttu, joka ehkäisee kalkkikiveä, eikä varmaankaan sitä poista? Pitääpä katsoa, josko tuossa lähi-Dm:ssä olisi jotain pätevämpää.

Ärsyttää vaan kun joka kauppareissulla (muualla kuin Rewen-ruokamarketissa) tulee ostettua kaikkea muutakin, tosin Müllerillä tein yhden oivallisen löydönkin, mutta siitä lisää myöhemmin.

*****
Töissä meillä oli kahden päivän strategiapäivät, ja porukkaa oli myös lattareista (LATAM, lähinnä Chilestä, Panamasta ja Ecuadorista). Kiva tavata kollegat, meitä on yhteensä kahdeksan vastaavaa tässä firmassa.

Lattareissa kollegat toimivat alueellisesti, mutta täällä pääkallopaikalla tutkimuspuoli on jaettu globaalisti minun ja Julian kesken, eli Julia hoitaa kaiken nonkliinisen ja minä kliinisen, eli ihmisillä tehtävien tutkimusten puolen. Me siis olemme ainoat liidit R&D-puolelta firmassa.


Oli sitten hiukan iltaohjelmaakin. Illallisen lisäksi olimme Hollannin puolella Vaalsissa keilaamassa, ja halukkaat saivat kokeilla kaikkea muutakin kivaa. Siellä oli sisätiloissa mm. kartingrata ja kaikenlaisia pelejä + ravintola.

*****
Kävin myös hematologilla. Verikokeissa kaikki hyvin. Sain lähetteen jonkinlaiselle kuntoutuslääkärille, koska tämä selkä on mitä on, eivätkä joulukuisen PET-TT:n mukaan murtumat ole parantuneet. Kävely on yhtä tuskaa, mutta kipulääkkeitä en juurikaan käytä. 

Lähete on vaivainen paperilappu, ja sähköisesti ei siirry mikään tieto, eli menen sinne taas deepl.com'in kääntämien, OmaKannasta revittyjen taustatietojen kanssa.


Joulukuun PET-kuvissa ilmeni joitain reaktiivisia imusolmukkeita keuhkojen ympäristössä, joten ne pitäisi tsekata uudelleen. PET-keskuksen lausunnolla ei tässä ollut mitään virkaa, vaan hematologi vaati ne kuvat nähtäväksi, joten tilasin ne sitten Turun PET-keskuksesta CD:llä. Hän katsoo kuvat ja päättää, mitä tehdään.

Sairaskassa ei maksa PET-kuvauksia, vaan se menee omasta pussista, hinta noin pari tonnia. Toivon siis, että selvitään röntgenkuvilla, kuten suomalainen hematologi oli suositellut. 

Sitten pitäisi vielä löytää joku GP (yleislääkäri), jonka kanssa voisi hoidella nuo rokotusasiat kuntoon, vielä kun pitäisi ottaa aika monta piikkiä, kaikki elämän varrella saadut rokotukset kun menivät nollille kantasolusiirrossa.

Tästä tulikin mieleen viime vuosi - jota en välttämättä halua paljoa ajatella tässä vaiheessa... Muistatteko, kun kirjoitin rasittavasta huonekaverista TYKS:issä? Postaus on täällä. EDIT: Postaus onkin näköjään vuodelta 2021, äkkiäpä se aika kuluu....

Huomasin FB:sta, että kyseinen rouvashenkilö oli kuollut sairauteensa (taisi olla leukemia?) samana päivänä, kun itse sain kantasolusiirron.

Tunsin/tunnen kyllä jonkinlaista surua, vaikka en häntä tuntenutkaan sen kummemmin. Sillä sairaalareissulla hän oli juuri kuullut, etteivät hoidot pure, eikä mitään ole tehtävissä.

Näin sitä joku erkanee elämästä sillä aikaa kun toinen "saa uuden elämän".

Lähdenpä tästä nyt sitten metsästelemään niitä salamyhkäisia "WC-tabletteja". Huomenna olisi luvassa jotakin kivaa, eli lukioaikaisen luokkamme kokoontuminen Teamsissa!

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!