keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Muutama värillinen/sävyttävä huulirasva

Kirjoittelin täällä taannoin Elizabeth Ardenin Eight Hour -sarjan sävyttävästä huulirasvasta, ja siinä samalla innostuin aiheesta lisää, varsinkin kun nuo muutama päivä sitten arvioidut Catricen huulipunat olivatkin "kuivemman" oloisia kuin kuvittelin. Kyllä nuokin huulipunat tulevat käytettyä, mutta en innosta hihku.

Katsotaanpa nyt sitten, millaisia sävyllisiä huulirasvoja löysin. Valikoima olikin muuten paljon laajempi, kuin kuvittelinkaan.


Koska tuo EA:n huulirasva on aika puhtan punainen, oli ensiksi haussa hiukan pinkihtävämpi versio. Tämä huulirasva on La Rosée -merkkinen ja ranskalaista 100% luonnonkosmetiikkaa. Tällaiseksi se on harvinaista kyllä ainakin minun nokkaani tuoksuton (ranskalainen apteekkikosmetiikka aika usein on hajustettua). 

Sävy on tuollainen hiukan rusehtava pinkki (Framboise eli vadelma on sävyn nimi - siis vadelmanpunainen on sävykin, tietty). Pigmenttisyys on todella hyvä.

Puikko sisältää mm. sheavoita, risiini- ja auringonkukkaöljyä sekä E-vitamiinia ja karnaubavahaa. Erityistä: Täyttöpakkaus, eli siihen voi ostaa täytteen ostamatta uutta hylsyä.



Seuraavana onkin kaikille ihan tuttu merkki, Labello, eli Labello Caring Beauty Pink. Voide sisältää manteli-, auringonkukka ja risiiniöljyjä, sheavoita, mehiläisvahaa ja E-vitamiinia. Tuoksu on hiukan hedelmäis-kukkainen lisätyn aromin takia. Sävy on hiukan kylmempi pinkki ja voide levittyy kauniisti huulille jättäen satiinisen kiillon. Pigmentit kuultavat läpi.

Muita sävyvaihtoehtoja ovat Red, Violet ja Nude.



Kneipp-merkkinen huulivoide on ehdottomasti tämän joukon tummin ja puhtaamman punainen. Koostumus on myös vahamaisin ja se jättää huulille miltei mattapinnan. 

Ainesosiltaan tämä on joukon mielenkiintoisin... Siinä on mm. rypsi- ja avokadoöljyä, mango- ja sheavoita, japaninlakkapuun vahaa (Rhus verniciflua), kandelilla-, auringonkukansiemen- ja karnaubavahaa ja retiisiuutetta. Appelsiininkuori-, inkivääri ja anisöljy tekevät siihen lievän mausteisen tuoksun. Väri pysyy huulilla näistä neljästä parhaiten ja pigmenttiäkin on aika lailla.

Sävyjä on kolme: Rosé, Red ja rusehtava Deep Nude.




Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tässä listauksessa on Clinique Moisture Surge Pop, sävy 05 Black Honey. Tämä sävy huulipunana on ollut jo kauan Cliniquen hypetetyin, ja muistan joskus kauan sitten hankkineeni sen jostain ulkomailta. Varmaan siitä on täällä jossakin postauskin, en vaan nyt löytänyt sitä tähän hätään.

Sävyn Black Honey kehutaan sopivan ihan kaikille, mutta minä en siitä aikoinaan niin kovin innostunut. Nyt kuitenkin se sama sävy on tämän puikon sydämessä, mutta paljoa väriä siitä ei tule, kuten kuvasta näkyy.

Puikon ainesosista löytyy kosteuttavaa aloe veraa, E-vitamiinia, kookosöljyä ja sheavoita. Puikko on tuoksuton.

Voide levittyy huulille hyvin ja jättää jälkeensä huulikiiltomaisen pinnan. Sävyjä on saatavilla kuusi.

Näistä kaikista ehkä Clinique ja Labello tuntuvat huulia hoitavimmilta, tai ainakin huulille jäävä kiilto saa ajattelemaan niin.

Luetellut ainesosalistat eivät ole täysin kattavia. 

Käytätkö sinä sävyttäviä huulirasvoja? Tai ylipäätään huulirasvoja, ja jos niin mikä on suosikkisi?

3 kommenttia:

  1. Hei Amy. Sinulla on tavallaan jo kolmas kierros menossa. Oikein paljon voimia ja toivon näkymiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näitä huulirasvoja on kyllä neljä, ja kommentti jää vähän arvoitukseksi?

      Poista
    2. Jaa niin, kolmas (syöpä)kierros? Aivan, kahdesta selvittiin ja kolmas on ikuinen riesa, mutta toistaiseksi sen kanssa kyllä pärjätään.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!