torstai 25. elokuuta 2011

Stevia ruoanlaitossa ja leivonnassa

Minulta kyseltiin taannoin, mita steviaa kaytan ruoanlaitossa ja leivonnassa. Perusstevia, joka on kaytossa, on Now Foodsin. Pieni purkki maksaa iHerbissa alle 6 taalaa. Olen valilla kayttanyt myos NuSteviaa, mutta kun naita kahta vertailee keskenaan, saa NuSteviaa hiukan isomman purkin palttiarallaa samalla hinnalla kuin tuo Now Foodsin purkki, mutta makeus on ihan eri, eli Now'n tuote on kiinteammassa muodossa, ja sita tarvitaan huomattavasti vahemman kuin tuota NuSteviaa.


Kuvassa molemmat. NuStevia, 98 g ja Now 28 g per purkki. Yhta riittoisia.

Kumpikin on puhdasta steviaa, josta kannattaa olla tarkkana, silla usein noihin stevioihin on sekoitettu esim. erythritolia tai maltodekstriinia.

Jos sitten haluan esimerkiksi vaniljan makua kaakaooni, tai muuten tarvitsen sita leivonnassa esimerkiksi, kaytan naita:


Tamakin on Now'n tuote ja katevissa annospusseissa, ettei sita koskaan hurahda kerralla liikaa.


Nestemaista Sweet Leaf'in steviaa.

Naita kolmea on minulla aina kaapissani. Sweet Leafin maustettuja stevioita on useampia, mutta nuo ovat ne eniten kaytetyt. Jotkut nestemaiset steviat ovat varsin mauttomia, ja niita saa todella kayttaa paljon, etta saa halutun maun ja makeuden, mutta naista pulloista riittaa ihan pienikin maara. Lisaksi ne ovat katevissa pipettipulloissa.

Seuraava kysymys lienee, etta mihin tuota toffeenmakuista voi kayttaa? Kokeilepa vaikka kaakaoon, tai syo puolukkasurvosta tai tuoreita marjoja kermavaahdolla, jonka olet maustanut silla. Mina maustan silla myos luonnonjogurttini. Tassa on vain mielikuvitus rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!