tiistai 8. heinäkuuta 2014

Frownies

Tänään olen todellakin rypistellyt naamaani, koska joku on veloitellut luottokortiltani jo muutaman kuukauden ylimääräistä. Huomasin sen vasta nyt kun taas meni viisikymppiä. Kortilla on niin paljon liikennettä, etten yhtä viisikymppistä helposti huomaa, mutta pitäisi toki seurata tarkemmin, rahaa se on sekin ajan kanssa varsinkin. Veloittaia on muuten Kyprokselta, eikä vastaa viesteihini. Mahtaako kortin tiedot olla pöllitty matkani aikana? En osaa sanoa, mutta kortti on nyt joka tapauksessa kiinni. Ottaa vaan päähän kun se on ainoa pankkikorttini, luottokortteja toki on muitakin.

Mutta asiaan. Lupailin tässä postauksessani valottaa hiukan lisää tässä postauksessa suupielissäni vilahtelevista ruskeista voimapaperinpaloista (niin, ne ovat todellakin voimapaperia!). Ne loytyivät iHerb.com'sta, linkki tässä. Samassa tuoteperheessä on näemmä muitakin vaihtoehtoja ryppyjen siloittamiseksi.





Mikä hassuinta, tässä ei ole mitään vaikuttavaa ainetta! Teho perustuu liimalapun lihaksia relaksoivaan vaikutukseen.

Itse asiassa tämä on jo vanha keksintö vuodelta 1889. Tällöin rouva nimeltä Margaret Kroesen huomasi konserttipianisti-tyttärensä kasvoilla ilmeryppyjä, jotka hän halusi hoitaa pois yksinkertaisesti hyödyntämällä samoja kasvojen lihaksia, jotka olivat rypyt aiheuttaneet. Näin hän kehitti nämä liimalaput oman perheensä käyttöön ja hänen tyttärestään tuli hänen paras mainoksensa, kun hän miehensä kuotua joutui talousvaikeuksissa hakeutumaan töihin ja pääsi Beauty & Perosonality -nimisen firman johtoon.

Tämä firma toimitti parturinliikkeisiin parranajovälineitä. Kun uudenlaiset partaterät tulivat markkinoille partaveitsien tilalle, firma joutui vaikeuksiin ja sitä rahoittaneet pankkiirit halusivat luopua siitä, rouva Kroesen osti firman ja pikkuhiljaa alkoi myydä siellä näitä "rypynhävittäjiään" ja muuta ihonhoitoon tarkoitettua tuotetta.

Meikkitaiteilija Perc Westmore (House of Westmoren perustaja) kiinnitti huomionsa näihin tuotteisiin ja tuotteisiin ja sitä kautta liimalaput löysivät tiensä viihdeteollisuuteen ja lopulta Hollywoodin parrasvaloihin. Koska niitä käyttivät tunnetut näyttelijät, niistä myös tehtiin lehtijuttuja ja niiden suosio kasvoi. Lopun tarinan tähän päivään saakka voi lukea täältä.

Hyvä idea, joka jopa toimii! Ei turhia kemikaaleja, eikä eläinkokeita!



EDIT: Itse asiassa ne laput pitäisi liimata paikoilleen sarjan omalla ruusuvesikosteuttajalla (rosewater Hydrator), jota voi suihkia meikin alle ja meikin päälle. Minä olen läntännyt laput paikoilleen yöksi oman kasvoveteni käytön jälkeen/ihovoiteen jälkeen.


7 kommenttia:

  1. Voi ei toivottavasti kortti asia selviää

    VastaaPoista
  2. Heissan. Kerro ihmeessä lisää tästä Frownies -tuotteesta.
    Miten se "kiinnittyy" ja pysyykö se kiinni?
    Onko siitä mielestäsi ollut jotain apua?
    Kävikö tilaaminen sujuvasti ja kuinka kauan toimitus kesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on sellainen "liimapuoli", näkyy tuossa alimmassa kuvassa. Se kun saa kosteutta ihosta, se pysyy hyvin naamalla. Siksi kutsun niitä "liimalapuiksi".

      Lappu (laatikossa on jo valmiiksi rei'itetty koko paperiliuska, ja siitä on helppo repiä sopivankokoinen ja -muotoinen pala) laitetaan rypyn päälle siten, että ihoalue erotetaan lihaksesta, joka vetää sen kurttuun, eli ryppy levitetään sormin varoen venyttämästä ihoa liikaa ja lappu laitetaan sitten siihen.

      Teho perustuu siihen, että kun iho on peitetty sillä, se stimuloi verenkiertoa, ja vaikuttaa myös lihaksen muistiin säännöllisesti käytettynä niin, ettei lihas enää vedä esim. otsaa kurttuun vaan on rennompi.

      Tässä video, jossa näytetään lappujen laitto, video on englanninkielinen, mutta eipä siinä puhetta tarvitse ymmärtää sen kummemmin:

      http://www.frownies.com/instructional-videos.php

      iHerbistä tilailenjatkuvasti kaikkea, ja hyvin on jo liki 10 vuotta tulleet toimitukset perille. Koodilla NEM055 (nollaviisviis) saa hiukan alennusta ekasta tilauksesta.

      Poista
    2. Niin ja aion kyllä kokeilla sarjan muitakin tuotteita, joten ihan tyytyväinen olen ollut. Pitää vaan muistaa käyttää säännöllisemmin.

      Poista
    3. Piti vieläsanoa, että jos on kuiva iho, joka ei hikoile, niitä lappuja pitää hiukan kostuttaa. Periaatteessa 3 tunnin käyttö riittää, mutta mielellään niiitä pidetään koko yö kerrallaan. Pakkauksessa on lappuja 4-8 viikoksi.

      Poista
    4. Vähän niinkuin kosmeettista kinesioteippausta.

      Poista
    5. Joo, no niinkin voisi sanoa! Ajattelin ensin, että voisiko homman hoitaa esim. laastarilla, mutta ei, siihen tarvitaan joku todellakin voimapaperin lujuuden omaava materiaali, arvelen.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!