maanantai 14. heinäkuuta 2014

Mustakuminaöljy

Tämä on itse asiassa vanha postauksen aihio, jonka nyt viimeistelin julkaistavaksi. Yhtäkaikki siinä on ihan ajan tasalla olevaa tietoa.

Ostan aina silloin tällöin jotakin Pienestä Tuoksukaupasta, ja kerran sain tilaukseni mukana näytteen mustakuminaöljystä.

Nigella sativa, eli mustakumina, josta tehtyä öljyä on pullossa.

En ollut aiemmin tuollaisesta öljystä kuullutkaan, mutta pieni tiedonhaku toi paljonkin tietoa siitä.  Mustakuminan, eli ryytineidon siemenöljy tai rohtoneidon kukkaöljy on voimakkaasti tuoksuvaa ja antiseptista, ihoa puhdistavaa ja rauhoittavaa, tulehduksia parantavaa ja ihoa puhdistavaa öljyä. Se sisältää yli 100a eri vaikuttavaa ainesosaa, joista voidaan mainita omega-6 ja -3  -rasvahapot, E-vitamiini, erinäiset hivenaineet, vitamiinit ja entsyymit. Ulkoisesti se sopii erityisesti herkälle ja epäpuhtaalle iholle ja sen tuoksu haihtuu kyllä nopeasti kun sitä on iholle levittänyt.  Tuoksu ei välttämättä ole kaikkien mieleen, vaikka se ei varsinaisesti epämiellyttävä olekaan. Mustakuminaöljyä voi käyttää myös hiusten ja hiuspohjan hoitoon.

Mustakuminaöljyä voi käyttää myös kylmäpuristettuna sisäisesti. Se sopii miedonmakoisena esimerkiksi salaatinkastikkeisiin. Säännöllisesti käytettynä se auttaa mm. ihottumiin ja allergioihin, infektiotiloihin ja ilmavaivoihin. Sitä ei kuitenkaan saa käyttää sairauksiin määrättyjen lääkkeiden sijasta ilman lääkärin konsultataatiota.

Mustakuminaöljyä käytetään myös yllämainituissa tapauksissa esim. hevosten luonnonmukaiseen hoitoon.

Mustakuminaöljy ei ole maailmassa mikään uusi tuttavuus. Vähä-Aasiassa sitä on kutsuttu jo historiallisista ajoista lähtien Habbat al Barakah'ksi, eli siunatuksi siemeneksi, ja sitä on käytetty kauneudenhoidossa ja lääkinnässä jo faaraoiden ajan Egyptissä. Mustakuminaöljystä on paljon kirjallisuutta muinaisesta antiikin Kreikasta, Egyptistä ja Intiasta (ayurveda). Kuningatar Kleopatrankin kerrotaan hoitaneen kauneuttaan mustakuminaöljyllä.

Mustakuminaöljyä myyvät monet luontaistuotekaupat, netistä hakemalla löytää sitä myyviä verkkokauppoja, jos joku haluaa öljyä kokeilla. Suosittelen varsinkin pintakuivalle sekaiholle, jossa on silloin tällöin tai usein epäpuhtauksia.

1 kommentti:

  1. Saksalaisen Funk Uhr / Gesundheit palstalla 18.4. 2014 on julkaistu kirjoitus hyttysten, ampiaisten ja punkkien puremista ja suojautumisista. Dr Schleicher suosittelee 2-3 Schwarzkümmeöl -kapselia päivässä. Sanakirjat ei tuntenut tuota sanaa, mutta netistähän sekin tieto löytyi.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!