sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Minuuttisämpylä - hiilarirajoitteisen aamupelastus

Mikään kaunein lajityyppinsä edustaja ei tämä sämpylä ole, mutta helpotus kylläkin kiireisenä aamuna; täyttävää, proteiinipitoista ja pellavansiemenrouhe pitää vatsankin toiminnassa.

Minulla nämä ovat kulkeneet jopa työmatkoilla mukana, kunhan ei sämppäriä täytä esim. kalalla, joka pilaantuu helposti. Aamukuudelta olen pakannut sämpylän salkkuun ja syönyt sen joskus jopa yli 12 tunnin jälkeen. Ihan hyvänä on pysynyt.

Resepti on karppifoorumilta, jonne se on nyysitty jostain amerikkalaisesta lähteestä.



Minuuttisämpylä mikrossa

mikronkestävä aamiaismurokulho tms.
1 kananmuna
1 rkl ruokaöljyä (suosittelen oliivi- tai saksanpähkinäöljyä)
1/4 tl leivinjauhetta
n. 0,6 dl pellavansiemenrouhetta

Sekoita ainekset ja mikrota täysillä 1 minuutti. Poista sämpylä kulhosta jäähtymään, jolloin pinta kuivuu. Halkaise ja paahda, jos sämpylä edelleen tuntuu liian "pesusienimäiseltä". HUOM! Ellei sinulla ole leivänpaahdinta, paahda kuivalla pannulla varoen palamista!

Makrot:
367 Kcal
1,1 g hiilihydraattia
30,9 g rasvaa
21,4 g proteiinia

Erinomainen lounaankorvike siis, kunhan valitsee oikeat täytteet.

Pellavansiemenrouheen lisäksi/asemesta voi oikeastaan käyttää mitä hyvänsä. Tänään minulla lirahti taikinaan puolet omenakuitua, joten leipäsestä tuli hiukan perunalimpun makuinen. Kokeile sitä, siemeniä, kookosjauhoja, manteli- tai pähkinäjauhetta, tms.

Ei mitään nättejä leipiä, mutta niiin herkullisia! Maksapasteijaa ja Sauvon valkosipulikurkkuja, joissa ei ole paljoa hiilareita.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!