perjantai 25. heinäkuuta 2014

Hikeä pukkaa

Vaikka jätski olisikin kiva juttu helteisenä päivänä, niin kuten sanottu, pidän kaupan jätskejä ihan liian makeina. Itse en ole toistaiseksi sellaista jaksanut vääntää kun on ollut kaikenlaista vipinää.

Minun paras jäätelönkorvikkeeni on kylmä viili, ja se maustetaan appelsiinimarmeladilla. Eikä ihan millä tahansa appelsiinimarmeladilla, vaan sen pitää olla iHerbistä saatavaa vähemmän makeaa ja enemmän juoksevaa sorttia.

Tämän marmelaadin ainoa huono puoli on hedelmäsokeri, mikä on maksalle myrkkyä, mutta eipä sitä kuitenkaan niin suuria määriä päivässä saa.
 
Luomuviili on hyvää appelsiinin maun kanssa...marmeladissa saisi tosin olla enemmän noita kuorenpaloja.

Tästä aasinsilta siihen, hikoaako helteellä niin paljon, ettei meikki pysy naamassa? Kun on minusta kyse, niin valitettavasti näin on. Heinäkuun Ellessä (UK) TV:stäkin tuttu meikki- ja tyyliguru Lisa Elridge kertoo, miten meikin saa pysymään kasvoilla hellekelin riennoissa.

Maikin pohjustus on kaikki kaikessa. Rasvaiselle ja herkästi öljyyntyvälle iholle Lisa suosittelee esimerkiksi Bioderman Sébium Pore Refineriä (joka onkin muuten hyvä kesällä ja edullinenkin, saa monista suomalaisista apteekeista - Dzinnin huom.). Kuivalle iholle on hyvä valita kosteuttava ja valoa heijastava primer, joissa on usein aurinkosuoja.

Periaatteessa hyvin kuumalla kelillä pysyvän meikin salaisuus on huolella levitetty, ohut kerros ainetta, kuten meikkivoidetta. Käytä pohjustukseen normaalia vaaleampaa värisävyä, ettei se tummu hien mukana. Valitse ohut värivoide, joka ei kaipaa puuteria viimeistelyyn. Lisa suosittelee mm. Lâncomen Miracle Air de Teintiä. Meikkivoiteen on hyvä olla geelipohjainen ja sisältää jo itsessään puuteria. Käytä tarvittaessa ohuita kerroksia kestävää peiteainetta.

Silmämeikillä on usein tapana levitä hikisellä iholle (Dzinnin huom. rajausväri leviää helposti ja ripsiväristä tarttuu hieno musta kaari silmien yläpuolelle, varsinkin kun nauraa). Käytä siis vedenkestäviä tuotteita, ripsiväriä ja esim. vedenkestävää geelirajausta. Jos luomiväriä tarvitaan, kannattaa luomi pohjustaa hyvällä primerillä ja käyttää jauhemaista luomiväriä sen päälle. Jos haluaa käyttää vain yhtä väriä, hän suosittelee MACin Pro Longwear Paint Poti'ia (Dzinni: nyt heräsi kiinnostus...).

Poskipuna ja huulipuna: Geelimäiset tuotteet pysyvät parhaiten, ja Lisa suosittelee sekä huulille, että poskille The Body Shopin Lip and Cheeck Stain'ia, joka on edullinenkin. Myös puuterimainen poskipuna voi olla hyvä juttu. (Dzinnin huomautus. Becca'n vedenkestävä Beach Tint on todella hyvä poskilla ja huulilla).

Dzinnin omat lisäykset tähän loppuun: Meikkifixeri, joita omistan kaksi (korealainen Missha ja MAC) pitää meikin hyvänä kosteassa ja kuumassakin ilmastossa paremmin. Puuterin sijasta kannattaa käyttää ns. blotterpapereita, sillä jälki on nätimpi kuin jos kasaisi puuteria naamalleen läjäpäin.



 Korealainen Skin Food on merkki, jolla on jos jonkinlaista coolingsuihketta. Tässä Facial Ice Vita Mist. Tämä kosteuttaa ja tuntuu hyvältä, mutta siitä on astetta jäätävämpikin versio, jota ei saa suihkuttaa suoraan kasvoille vaan pumpuliin tai nenäliinaan, ja sillä sitten saa tuputella kasvonsa viileiksi. Suihke on huurteista. Sarjassa on myös viilentävä puikko.

4 kommenttia:

  1. Kiitoksia hikivinkeistä! Itellä kyllä pukkaa hikeä heti kesäisin ja ensimmäisenä yleensä naamasta. :D Todella kaunista... ;) Pitääkin kokeilla näitä vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Kaikki maalarintaitonsa on saanut käyttää :)

      Sinä olet ilmeisestikin palannut Amsterdamista? Raporttia odotellaan...

      Poista
    2. Juu palasin viime viikon maanantaina. Raporttia on jo aloteltu, vielä pitäisi napata ostoksista kuvia. :)

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!