maanantai 11. elokuuta 2014

Amerikkalaistyyliset ananas-banaanipannukakut

Joskus voi hemmotella itseään tavallista maistuvammalla aamiaisella, eli vaikkapa amerikkalaisilla pannukakuilla. Tässä hyvä ja herkullinen ohje, tarjoa hunajan/vaahterasiirapin  ja kreikkalaisen jogurtin kanssa.



Amerikkalaistyyliset ananas-banaanipannukakut (valmistuu parissakymmenessä minuutissa, ohje 4:lle)

100 g ananasta (jos käytät purkitettua, valuta se hyvin)
1 banaani
100 g nostatusaineen sisältävää jauhoa (self-rising flour, saa Suomestakin nykyään monista kaupoista amerikkalaisen tavaran hyllystä)
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kanelia
1 rkl vaaleaa muscovadosokeria (fariinisokerikin on ihan OK)
1 muna
1 dl maitoa
voita paistamiseen

Pilko ananas pieniksi paloiksi ja viipaloi banaani ohuelti. Laita sokeri, jauhot, leivinjauhe ja kaneli kulhoon ja sekoita hyvin. Tee kuoppa jauhoseoksen keskelle ja riko siihen muna. Sekoita jauhoja ja munaa pikkuhiljaa kaataen samalla taikinaan maitoa niin, että taikinasta tulee sileää ja pehmeää.

Sekoita joukkoon ananas ja banaani. Kuumenna tarttumattomalla ohukaispannulla voita ja lisää taikinaa muotteihin ruokalusikalla. Ota huomioon, että pannukakut nousevat ja leviävät paistuessaan.

Kun pannukakkujen pinnalla alkaa näkyä pieniä kuplia, käännä ne ja paista kullanruskeiksi. Paista kaikki pannukakut kerralla ja pidäne lämpiminä tarjoiluun saakka. Tarjoa niiden kanssa paksua kreikkalaista jogurttia ja juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia.

Ravintosisältö per pannukakku:
230 kcal
6 g proteiinia
42 g hiilihydraattia
6 g rasvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!