tiistai 5. elokuuta 2014

Viisi alta 100 kcal salaattia

Kun aika monen on kesälomien aikana tullut mässäiltyä, laitetaanpa tähän hiukan kevyempiä ohjeita. Jokainen näistä on alta 100 kcal. Varmaan tästä on apua 5:2 (vai onko se 2:5) -dieettiläisillekin.



Neulapapusalaatti (8 annosta a 50 kcal)

1 rkl oliiviöljyä
1 rkl parmesaaniraastetta
5 vihreää oliivia viipaloituina
1/4 punasipulia hienonnettuna
12 kirsikkatomaattia pilkottuna
500 g perattuja neulapapuja (vihreitä papuja, voit käyttää myös pakastettuja)
tuoretta rosmariinia tai timjamia tai oreganoa
2 rkl vettä
1 rkl valkoista viinietikkaa
mustapippuria myllystä

Höyrytä pavut sopivan pehmeiksi ja jäähdytä ne sen jälkeen nopeasti kylmässä vedessä (näin väri ei muutu harmahtavaksi). Valuta kunnolla lävikössä ja anna jäähtyä.

Yhdistä kasvikset kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa muut aineet kastikkeeksi ja pöyhi se salaatin sekaan.


Omena-appelsiini-hunaja-kanelisalaatti (jälkiruokasalaatti, 1 annos)

1 omena
1 appelsiini
1 tl juoksevaa hunajaa
kanelia

Jätä hedelmät yöksi jääkaappiin. Kuori appelsiini ottamatta lohkoja erilleen. Ota terävä veitsi ja leikkaa siitä ohuita siivuja.

Poraa omenasta kota irti ja leikkaa sekin ohuiksi siivuiksi, jotka ladot lautaselle. Lado päälle appelsiinisiivut.

Valuta päälle hunajaa ja ripottele kanelia.


Vatikurkkujen muunnelma (1 annos)

1/2-1 kurkku  ohuina siivuina
1 rkl omena(siideri)viinietikkaa tai balsamicoa
1/2 sipulia hienonnettuna tai ohuina siivuina
mustapippuria myllystä 
ripaus suolaa

Laita kurkku- ja sipulisiivut kulhoon (huom. älä käytä metallista, sillä siitä saattaa tulla makua). Yhdistä kastikeaineet vaikkapa kahvimukissa ja sekoittamisen jälkeen kaada kurkkujen ja sipunin sekaan. Sekoita kevyesti, anna seisoa tunti-pari peitettynä kylmiössä ennen tarjoilua.
 

Trooppinen hedelmäsalaatti (6-8 annosta)

1 granaattiomena
1 keskikokoinen mango
vajaa 1/2 l cantaloupe-melonikuutioita
1 keskikokoinen nektariini
1 kiiviä
vajaa 1/2 l ananaspaloja (jos käytät säilykkeitä, älä ota sokeroituja)
tuoreita mintunlehti'
1/2 limen mehu

Kuutioi aineet ja halkaise granaattiomena ja kaiva lusikalla sen sisältä siemenet. Sekoita aineet kevyesti limemehun ja mintunlehtien kanssa. Peitä kulho ja anna olla kylmässä ennen tarjoilua n. 1-2 h.


Maissisalaatti (lisukesalaatti, n. runsas 1 dl per syöjä, ohje isommalle joukolle)

500 g kirsikkatomaatteja viipaloituna
runsas 1 gl kevytmajoneesia (tai 1:1 majoneesia + kevytjogurttia)
vajaa 1 1/2 l tuoreita maissinjyviä (purkista tai pakastettua)
300 g vihreitä neulapapuja (valmista kuten ylimpänä olevassa ohjeessa)
1 punasipuli hienonnettuna
200 g vähärasvaista juustoa raastettuna

Sekoita kaikki aineet ja tarjoa jäähdytettynä alkuruokana tai lisukkeena.

3 kommenttia:

  1. Kivoja ohjeita. Kesällä salaatit maistuvat. Ja neulapavut ovat niin hyviä! Juuri ostin torilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä ja ainakin helteillä ei edes tee mieli mitään kovin raskasta!

      Poista
    2. Btw, neulapavuista... Kannattaa kokeilla seuraavaa:

      Nippu neulapapuja ryöpätään ja sitten niitä kääritään muutama savustettuun pekoniviipaleeseen ja laitetaan kääröt kiinni hammastikulla. Niput paistetaan pannulla niin, että pekoni on pinnasta rapeaa.

      NAM!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!