torstai 21. elokuuta 2014

Epicor® immuunipuolustuksen tukena

 Nyt syksyn tullessa alkaa taas se aika vuodesta, jolloin kaikenlaisia flunssia on liikkeellä. Monet vannovat lämpimänä pysymisen ja esim. C-vitamiinin nimeen niitä torjuessa, mutta esimerkiksi näyttöä kylmettymisen vaikutuksista viruksen saamiseen ei ole. Toisaalta taas tiedetään virusten kulkeutuvan hengitysteihin jos koskettelee kasvojaan, varsinkin jos on oleillut muiden ihmisten seurassa paljon. Esim. kouluissa ja lastentarhoissa flunssat leviävät sekä näin, että pisaratartuntana ilman kautta.


Epicor on aineena rekisteröity tavaramerkki ja sitä on myytävänä monen tehtaan valmisteissa, yllä yksi kuva. Se toimii tasapainottamalla immuunisysteemiä, jolloin ihminen on vähemmän altis sairauksille. Tasapainossa oleva immuunisysteemi reagoi oikeille ärsykkeille oikeaan aikaan, kun taas esimerkiksi stressaantunut immuunisysteemi voi reagoida turhankin ärhäkästi pieniinkin asioihin, jolloin syntyvät epätasapainotilat, kyten allergiat ja monet sairaudet.

Epicor on monella eri tavalla vaikuttava aineyhdiste, joka on derivoitu ihan tavallisesta leivinhiivasta. Nyt kannattaa huomata, että se ei itsessään ole hiivaa, eikä sitäpaitsi tavallinen leivinhiiva ole samaa, jota saattaa löytyä ihmiskehosta.

Epicorin tarina alkoi jo ennen 1900-lukua USA:ssa, jossa huomattiin farmeilla eläinten olevan paljon terveempiä ja tuottoisampia kun ne saivat fermentoitunutta (käynyttä) ravintoa. Vuonna 1943 eläinlääkäri, joka oli myös tehnyt tämän havainnon, jäi eläkkeelle ja perusti yrityksen, jossa kehitettiin eläintuotteisiin sopiva hiivakanta ja sen myötä myös tuotteita tuotantoeläinten tuottavuuden ja terveyden ylläpitämiseen.

Yritys kasvoi ja vuonna 1998 huomattiin, että hiivaviljelmän kanssa tekemisissä olevat työntekijät sairastelivat todella harvoin. Koska sairauspäivien määrä oli 40-60% alempi kuin seudun yritysten keskiverto, asiaa ruvettiin tutkimaan. Todettiin, että näillä tehdastyöläisllä olikin todella mitattavissa oleva parempi immuniteetti kuin keskivertoihmisellä. Tässä videopätkä aiheesta.



Miten se sitten valmistetaan ja miten se toimii? Seuraavassa asia selitetään yksinkertaisesti.



Kuinka monelle Epicor on tuttu? Tiedän ainakin urheilijoiden ympäri maailmaa käyttävän sitä, eikä yksinomaan flunssan ehkäisemiseen :)

1 kommentti:

  1. En ole kuullutkaan ja googlehaulla tulee Epicor-toiminnanohjausjärjestelmästä tietoja.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!