tiistai 26. elokuuta 2014

Hevoskuuri koppurajaloille

Nyt se on todellakin todistettu, viilaamista ja höyläämistä ja kaikkia muitakin keinoja on käytettävä, muuten ei minun jaloistani saa pelkällä rasvaamalla mitään pehmeitä!


Nyt kesän helteitten aikana tykkäsin liotella koipiani kylmässä vedessä (sillä on käänteinen efekti kuin jalkojen kylmällä ilmalla kuumassa vedessä liottamisella) ja yhtenä päivänä muistin siivotessani löytämäni glyseriinipullon.

iHerb.com'ista ostettua edullista kasvisglyseriiniä/-glyserolia.

Glyseriini (glyseroli) on lyhyesti sanoen polyoli eli sokerialkoholi. Se on väritöntä ja hajutonta paksua nestettä, jota käytetään sen hygroskooppisuuden vuoksi esimerkiksi lääke- ja kosmetiikkateollisuudessa kosteuttajana, liuottimena ja makeuttajana. Se myös toimii säilöntäaineena. Sitä käytetään lääketeollisuudessa liukastimena, sitä löytyy likööreistä liuoksen saostajana, sitä on usein hammastahnoissa, yskänlääkkeissä jne. Glyserolilla on paljon käyttötapoja.

Humektanttina glyseroli toimii hyvin veteen sekoitettuna. Puhtaana (siis 100%:na) iholle laitettuna se kuitenkin, kuten sanottu, toimii hygroskooppisesti ja imee kosteutta ympäriltään, ja on siis kuivattava siinä ihon paikassa, mihin sitä laittaa.

Tästä tulikin mieleeni lurauttaa sitä aimo annos jalkojenliotusveteeni, jossa oli jo Epsom-suolaa ja muutama tippa piparminttuöljyä.

Kappas, jaloista tuli paljon paremmat ja pehmeämmät, kuin pelkässä vedessä ja Epsomissa liottaen. Tästä muistinkin jossain varastoissa olevan japanilaisten naisten suosiman ihovoiteen, jossa on myöskin glyserolia.



Löytyihän se tuubi lopulta. Voide on siis jonkinlainen yleisvoide Japanissa, ja glyserolin lisäksi siinä on B2, C ja E-vitamiinia, natriumhyaluronaattia ja kamferia (josta syystä se tuoksuu, öh...kamferille). Olikin oikein toimiva voide jalkojen liotuksen päätteeksi, kas kun olikin noin unohtunut laatikkoon, jossa se on varmaan ollut jo parisen vuotta.

Nyt viime aikoina olen käyttänyt muutamaa muutakin voidetta jalkoihini. Tässä hiukan arviota niistäkin.....



Tämä Widmerin tuubi alkaa olla jo loppusuoralla, ja jatkan senkin käyttöä, sillä sitä olen käyttänyt jo vuosia. Se estää jotakuinkin hyvin ihon liikaa sarveistumista ja sisältää mm.  retinolipalmitaattia, dekspantenolia, karbamidia ja kevyttä, nestemäistä parafiinia.




Viime viikolla kävin ostamassa tämän voiteen Body Shopista (joka kerta kun TBS:ssä Suomessa käyn, vedän henkeä näitten hintojen takia...iih). Eipä tässäkään sen kummempia ainesosia ole; glyseriiniä, soijaöljyä, kaakaovoita, pantenolia, lanoliinia, silikonia ja ylläripylläri fermentoitumistuotteita, kuten asidofilusta. Näistä fermentoiduista lisäaineista tulee myöhemmin muuten oma postauksensa, sillä niistä on kaikkea jännää tietoa.




Brittien oma salainen ase kuivaa ihoa vastaan on sitten tämä E45-voide, josta on kutisevalle iholle oma versionsa. Hyvää ja edullista tavaraa, joka on hajustamatonta ja uppoaa ihoon tahraamatta. Samassa sarjassa on muitakin tuotteita. INCI-listakin on mukavan yksinkertainen, vaikuttavat aineet ovat kevyttä juoksevaa parafiinia, pehmeää valkoista parafiinia ja vedetöntä lanoliinia. Tykkään tästä kovasti, ja jopa Makeupalleykin on rankannut tämän voiteen todella korkealle eli keskiarvo pisteissä on 4,4/5 !!


5 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, kun osaat selvittää ainesosien merkityksiä tuotteissa.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen aine tuo glyseroli, josta kirjoitat. Toimii kosteuttajana, mutta myös kuivattaa, saa vähän miettiä kuviota. Ja juuri eilen aine tuli vastaan, kun yritin selvitellä ihottumaani. Yllättävä hoitoneuvo seborrooiseen ihottumaan: käsidesi. "Kasvojen, päänahan, korvalehtien ja vartalon tali-ihottuman hoitoon riittää usein glyserolia sisältävä desinfektioliuos (l. alkoholikäsihuuhde)", lähde Terveyskirjasto.fi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hassua tosiaan, 100%:na se todellakin kuivattaa. Muuten kosteuttaa todella hyvin, tykkään tuosta japanilaisvoiteesta kovasti.

      Tuota kamferin tarkoitusta voiteessa en avannut ollenkaan, joten tässä lisäys juttuun:

      Kamferi viilentää ja virkistää sekä lievittää arkuutta ja naarmuja. Hieronnassa kamferilla on lämmittävä vaikutus. Käytetään mm. huuliherpeksen ja rohtuneiden huulten hoitoon ja linimenttinä nivel- ja lihaskivuissa. Voidaan käyttää myös sisään hengittäen tukkoisen nenän ja keuhkoputkioireiden hoitoon.

      Kamferi voi allergisille aiheuttaa oireita.

      Poista
  3. Pitääkin kokeille tuota glyserolia. En ole perehtynyt aineeseen vielä yhtään, ainoastaan sen verran, että joissain INCI-listoissa se on tullut vastaan. Mielenkiintoinen postaus. :)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!