keskiviikko 13. elokuuta 2014

Grillibileet, kuivahtanut iho ja uuden voiteen analysointia

Tänään kävin aamulla kampaajalla ja sen päälle olikin naapurustossa hyvinkin kansainväliset grillibileet. Hyvää ruokaa, livemusiikkia afrikkalaisittain ja en kyllä kuunaan ymmärrä, miten joku saa kanasta niin mehukasta ja hyvää kuin siellä tehdään.






Istuin auringossa ilman aurinkosuojaa kasvoillani, ja tajusin yhtäkkiä kotiin palattuani, että naama ja kaula ja iho muualtakin oli aikast kuiva.

Piti käydä apteekissa myöhemmin päivällä ja silmäni osuivat Vichyn uuteen voiteeseen. Koska se oli tarjouksessa, niin ostin.

Farmaseutti väitti tämän Vichyn Aqualia Thermal Crème Légerén (kevyempi versio voiteesta) voiteen olevan uusi markkinoilla, mutta näköjään Vichyn suomenkielisten sivujen mukaan joku oli jo ehtinyt käyttää "monta vuotta".

Voide on tarkoitettu pitkäaikaiseen kosteutukseen pintakuivalle iholle ja sisältää hyaluronihappoa ja  Aquabioryl™  -sokeria. Aaarghh, inhoan tätä mainosmiesten kikkaa naamioida aineyhdistelmät jonkun hienolta kuulostavan nimen alle!

Pienellä kaivelulla löytyi ranskankielinen INCI-lista, johon nyt saamme tyytyä tässä postauksessa:

Aqua / water dont eau thermale de vichy [10%], glycerin glycerine [10%], dimethiconehydrogenated polyisobutene, alcohol denat., pentaerythrityl tetraisostearate, stearyl dimethicone, ammonium polyacryldimethyltauramide / ammonium, polyacryloyldimethyl taurate, propylene glycol, synthetic wax, pentylene glycol, glyceryl isostearatesodium hyaluronate acide hyaluronique [0,2%], phenoxyethanolchondrus crispus (carrageenan) λ-carraghenanes [0,1%], poloxamer 338, disodium edta, caprylyl glycol, citric acid, biosaccharide gum-1 aquabioryl [3%], acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymeracrylates copolymerparfum / fragrance

Jaahas. Tuttuun tapaan Vichyn vettä, kuten muissakin heidän tuotteissaan. Sen lisäksi on kolmea eri sokeria, lambda-karrageenia, hyaluronihappoa* ja aquabioryylia (jälleen tämä hieno sanahirviö...).

Näin äkkiä lukien INCI-listassa on glyserolia (glyseriini), hydrogenoitua polyisobuteenia (polymeeri), alkoholia, pentaerytrityylitetraisostearaattia (ihoa hoitava aine), silikoneja (dimetikoni), propyleeniglykolia, synteettistä vahaa, pentyleeniglykolia (ihoa kosteuttava aine), disodium edtaa (metallien kelaatttori, säilöntäaine ja stabilointiaine), kapryyliglykoli (ihon pehmentäjä), sitruunahappo (happamuudensäätöaine, metallien kelatoija ja säilöntäaine), akrylaatteja (stabilisaattoreita, joilla saattaa olla merkitystä kosteuden sitomiseen iholle, koska ne muodostavat kalvon) ja sitten tämä kummallinen aquabioryyli, eli biosakkaridi gum-1.

Tämä ihmeellisyys ei ole sen ihmeellisempää kuin että se on käymisen avulla sorbitolista muodostettua isomolekyylistä polysakkaridia, jota voidaan käyttää kosmetiikassa ainesten sitojana, emulsioaineena, nestettä sitovana ja viskositeettia lisäävänä aineena. Se myös rauhoittaa ihoa.

Eipä se hienosta nimestään ole sen kummempaa.

Jokatapauksessa tässä on hiukan silikonia, mutta ei liikaa minun makuuni. Tässä voiteessa silikoni saattaa olla toisaalta hyväkin juttu, sillä se pitää kosteuden iholla.



*Hyaluronihapon määrä elimistössä vähenee iän myötä ollen korkeimmillaan 20-vuotiaana. 30 vuoden iässä sitä löytyy kehosta peräti 35% vähemmän. Tämä alkaa näkyä ihossa!
Hyaluronihappo on luonnollinen polysakkaridi eli pitkäketjuinen sokeri, jota esiintyy ihossa luonnostaan. Täyteläisyyttä lisäävä vaikutus on peräisin hyaluronin kyvystä sitoa vettä. Hyaluronaani imee nestettä itseensä, minkä vuoksi se on suosittu raaka-aine ihonhoitotuotteissa ja ryppyihin injektoitavissa täyteaineissa. Hyaluronihappo myös hajoaa ajan myötä vedeksi ja poistuu vähitellen, joten hoitotulos ei ole pysyvä. Hoito voidaan tämän jälkeen haluttaessa uusia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!