lauantai 16. elokuuta 2014

Lauantain kokkailuja

Viime viikolla tuli syötyä aikalailla epäterveellisesti, eli eineksiä. Hyi olkoon, maha pulputti, turposi, ruoansulatus reistaili ja taisipa painoakin tulla lisää  - ja oli koko ajan nälkä. Mahtoiko johtua natriumglutamaatista....tai/ja joistain muista lisäaineista.

Tänään päätin, että kokkaan ihan itse tuoreista ja puhtaista raaka-aineista. Menu on hyvin simppeli, yrttikanaa ja papukääröjä + salaattia.

En ole mikään kanan ystävä ja edelleen olen sitä mieltä, ettei Suomesta saa kunnon kanaa, vaan kaikki on kertaalleen pakastettua ja sitkeää. Nyt hankin kunnon kanaleikkeet.

Kana on kuivakkaa, ellei sitä marinoi jossakin öljypohjaisessa marinadissa. Minä laitoin leikkeet pussiin ja kaadoin perään valkosipulilla maustettua oliiviöljyä ja yrttejä, varsinkin timjamia. Siinä se sai marinoitua huoneenlämmössä tunnin-pari.

Sillä aikaa ryöppäsin neulapavut. Ryöppäyksen jälkeen kaikki vihreät kasvikset pitää jäähdyttää äkkiä kylmässä vedessä niin väri pysyy parempana.

Sitten pavut kiedottiin pekoninsuikaleeseen ja kääröt kiinnitettiin hammastikulla. Ja sitten paistinpannulle (tämä ei välttis tarvitse rasvaa, koska pekonissa on sitä, mutta laitoin kuitenkin nokareen voita, sillä se parantaa makua huomattavasti).

Papu-pekonikääröt paistumassa.

Mikä ihana tuoksu noista papukääröistä tulikaan! Nam! Pekoni oli hiukan savustettua. Sitten leikkeet samalle pannulle ja ne paistettiin nopsasti kypsiksi.

Valkosipulisia yrttileikkeitä. Suolaus tapahtui vasta kypsän leikkeen päälle.

Se ateria ei sitten muuta enää kaivannutkaan kuin puolet salaattirasiallisesta, johon suihkautettiin hiukan balsamicoa ja lorautettiin perään hiukan sitruunaista oliiviöljyä.

Se oli siinä, herkullinen lounas.


4 kommenttia:

  1. Yleensä olen pilkkonut pavut lyhyiksi ja silpunnut pekonin joukkoon, mutta sinun tavallasi laitettuna ne ovat lautasella paljon kauniimmat :)

    VastaaPoista
  2. Nam näyttää hyvältä! Mitä kanaa tuo nyt sitten oli, suosituksia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli ihan paikallisesta lihaliikkeestä ostettua.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!