keskiviikko 20. elokuuta 2014

Punaherukkakastike possulle, savukalalle, riistalle ja siivekkäille

Nyt kun on herukka-aika parhaimmillaan, niistä voi valmistaa myös kastiketta, joka sopii niin kanan, ankan, possun, savukalan, riistan kuin grillipihvienkin seuraksi. Tämä valmistuu nopeasti ja helposti, ja jos siitä haluaa sileän version, kannattaa myllyttää se blenderissä.



Punaherukkakastike

400 g punaherukoita (tuoreena tai pakastettuna)
200-300 g ruskeaa sokeria
1 luomuappelsiini, muutama siivu kuoren keltaista osaa
1 salottisipuli hienonnettuna
1 dl punaista portviiniä
2-3 rosmariininoksaa
nokare voita
ripaus suolaa
(puoli teelusikkaa sinappijauhetta, ei ole pakollinen ainesosa)

Laita kaikki ainekset paistinpannuun ja keitä niitä noin 20 minuuttia, kunnes seos on kuin löysää hilloa. Poista sen jälkeen rosmariininoksat ja appelsiininkuori seoksesta ja tarjoa. Hyvää myös kylmänä.



2 kommenttia:

  1. Sopii varmaan hyvin myös kaalikääryleille puolukkahillon sijaan.

    VastaaPoista
  2. Kyllä varmaan, kuten myös maksalle, vaikka en ole kokeillutkaan! Herukat ovat turhan hyljeksittyjä! Viimeksi eilen eräs ystäväni kuulutteli Facebookissa hyvää käyttötapaa punaherukoille, koska oli ollut kaupassa ilman rillejään ja osti rasiallisen niitä puolukoina.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!