maanantai 4. elokuuta 2014

Nukkaa ja nyppyä

Neuleet nyppyyntyvät ja nukkaantuvat usein, ja kuulemma ne nypyt materiaalin pinnassa saa ihan helposti pois terävällä partaterällä, siis kertakäyttösellaisella. Koska olen hiukan rähmänäppi tämän leikatun käteni kanssa, en ole suostunut vielä moista yrittämään.

Niin, kaikki alkoi siitä kun ostin nettihuutokaupasta neulepuseron. Mistään muualta ei moista mallia ja väriä löytynyt. Eihän se paljoa maksanut, mutta myyjän sijassa en olisi kehdannut silläkään hinnalla sitä tuossa kunnossa myydä.

Hihan sisäpinnan nyppyjä. Muuallakin niitä oli.

Gigantista löytyi sitten edullinen vehje niiden parturointiin. Kuinka monella on tällainen?

Noniin, nyt jo näyttää paremmalta!

Säiliön "villakoira".



Kätevä ja pätevä on!

Mitä tulee vaatteiden nyppyyntymiseen, olen huomannut, että USAsta ostetut vaatteet kestävät kauemmin kuin Euroopasta ostetut. Luultavasti siellä (edelleenkin) käytetään enemmän kuivausrumpuja, niin vaatteetkin heti valmiiksi tehdään kauemman kestäviksi. Muualla kestävyys tässä suhteessa korreloi vahvasti hinnan kanssa.


7 kommenttia:

  1. Tuohon nyppyyntymiseen eli hankauksen kestoon vaikuttavat monet seikat, mm.kuidun ominaisuudet (raaka-aine, sähköistyvyys), langan ominaisuudet ( langan kierremäärä) ja materiaalin ominaisuudet (sidos ja tiheys). Äitini teki työuransa tekstiilialalla, joten meillä syynättiin kaikki kankaat tosi tarkoin.

    Kun noita nypynpoistajia alkoi tulla markkinoille joskus yli 10v sitten, niin anoppini sai sellaisen joululahjaksi eräältä ystävältään ja loukkaantui verisesti, että hänelläkö on muka niin huonot ja nyppyiset vaatteet eikä rahaa ostaa uusia ja heitti roskiin koko laitteen :-)








    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vaikuttaa. Minulla ei kyllä ole sitä ammattitaitoa, jotta osaisin kaikki kangasmateriaalit katsoa läpi tarkkaan, mutta tietty hinta on yksi indikaattori. Tosin joskus voi kallis olla huonoakin ;)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Joo, niin toimii! Hyvä ostos, alta kaksikymppiä, muistaakseni!

      Poista
    2. HUH... maksavatko jo niin paljon? Muistaakseni omani ostin alle viidellä eurolla pari vuotta sitten. Nyppyjähän voi poistaa myös kammoilla (siis ihan omia nyppykampoja) mutta jos on tarkka käsi voi käsihöylälläkin niitä vetää pois samoin kuin vanhalla ladyshaverilla/partakoneella.
      -hiikka-

      Poista
    3. Ohhoh, fiba tekstissä, alta kympin maksaa Gigantissa. Korjan tekstiin....

      Poista
    4. Hupsan, kommentissahan tuo tieto olikin. Toivottavasti itsekukin huomaan korjauksen :)

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!