torstai 15. marraskuuta 2012

Eivätkö "röörit" vedä?

En aio nyt puhua mistään tukkeutuneista viemäreistä tai muista kotona kulkevista putkista, vaan ihmisen ruoansulatuksesta.

Mitä ilmeisimmin nykyajan ruoissa ja ruokailutottumuksissa on pahasti vikaa, koska viime vuosina on löytynyt markkinarakoa kaikenmaailman ruoansulatusjugurteille sun muille valmisteille.

Myönnän, että minäkin syön joskus erittäin epäterveellisesti/liikaa, ja reagoin kiireeseen ja stressiin vatsallani. Välillä närästys vaivaa (lähinnnä öisin), ja se on kyllä karsea polte. Tämäkin aire pahenee, jos on stressaantunut.

Vaikkakin minulla yleensä on pahimpaan hätään pureskeltavia närästyslääkkeitä käsilaukussa/kotona, en halua niiitä käyttää kuin äärimmäisessä hätätilassa. Sitten kuulin piparminttuöljystä, joka viilentää poltetta.

iHerbistä löytyi tällainen valmiste, jossa on mm. piparminttua, voikukkaa, vihreää teetä, parsaa, ruoansulatusentsyymejä ja maitohappobakteereja. Hinta on kuuden euron kieppeillä per 60 kapselia.

Helpotusta ruoansulatusongelmiin, turvotukseen jne.
Nyt en osaisi enää olla ilman. Se on tietenkin myös totta, että ruoansulatustoiminta hidastuu ihmisen vanhetessa, niinkuin moni muukin elintoiminto, eikä mitään tällaisia apuja kuuluisi käyttää ihan joka päivä. Jos ongelma on jokapäiväinen, pitää paremminkin pureutua kiinni sen syihin (vääränlainen ravinto, hotkiva syömistyyli, ei pureksita ruokaa tarpeeksi, stressi, vain muutamia mainitakseni) kuin hoitaa oiretta/oireita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!