lauantai 30. tammikuuta 2016

Luonnollisia keinoja ilmeryppyjen vähentämiseen

Prevention Beauty listasi joitain luonnollisia keinoja estää/hidastaa ilmeryppyjen, kuten silmäkulmien harakanvarpaiden syntyminen. Ei aina tarvita botoxia, joka tosin sekin on luonnollinen aine, jos ihan tarkkoja ollaan... Alla vapaa käännös lisättynä omilla huomautuksillani.


Papaija + sokeri

Vaikka sokeri sisäisesti onkin ihon vanhentaja, tässä seoksessa käytetään raakasokeria, joka on luonnollisen glykolihapon lähde (glykolihappo tehdään sokeriruo'osta). Glykolihappo kuorii ihoa ja myös kiinteyttää sitä ja vähentää maksaläiskiä (hyperpigmentaatiota).

Sekoita ripaus raakaruokosokeria muussattuun papaijaan, jossa on luonnollisia ihoa kuorivia entsyymejä ja ihoa kirkastavaa ja kollageenin muodostusta stimuloivaa C-vitamiinia.

Anna näin sekoitetun naamion kuivaa kasvoillesi ja huuhtele se pois haalealla vedellä samalla hieroen ihoa kevyesti.

Avokado

Avokadon rasvahapot sisäisesti pitävät ihon kimmoisana. Ulkoisesti avokadoa voi käyttää muussattuna naamiona, jota voi käyttää myös herkille silmänympäryksille. Anna olla kasvoilla noin 15 minuuttia ja huuhtele pois. Näin voit käyttää esimerkiksi syötäväksi ihan ylikypsät avokadot hyödyllisellä tavalla.

Dzinnin huomautus: Lisää sekaan hiukan vastapuristettua sitruunamehua, niin se kirkastaa ihoa ja supistaa huokosia.

Aloe Vera

Jos satut omistamaan tämän kasvin, katkaise lehti vertikaalisesti ja taputtele leikkauspinnan neste silmänympäryksillesi. Aloe Vera sisältää paljon antioksidantteja ja ihoa parantavia ominaisuuksia.

Vihreä tee

Vihreä tee on tunnettu korkeasta polyfenolipitoisuudestaan ja ryppyjen estämisen lisäksi se vähentää sydän- ja verisuonitautien ja tiettyjen syöpien riskiä. Polyfenolien on todettu parantavan ihon eastiinipitoisuutta, joten ota tavaksi juoda vihreää teetä päivittäin.

Dzinnin huomautus: Älä kuitenkaan liioittele vihreän teen kulutuksessa, sillä hyvin suurina määrinä se on maksatoksinen.

Raaka sheavoi

Sheavoi on erittäin ihoa pehmentävää ja se sisältää paljon A-vitamiinia, josta syntyy ihon kosteustasapainoa ylläpitävää retinoidia. Sheavoita on hyvä levittää iholle runsaalla kädellä ennen nukkumaan menoa, ja heräät aamulla siloisemmalla iholla. Raakaa sheavoita saa esim. iHerbistä edullisesti.

Kurkku

Vanha kunnon konsti on edelleen hyvä: laita kurkunsiivut silmille ja pötköttele 15-20 minuuttia pitkällään rentoutuen. Kurkussa on ihoa kosteuttavia, anti-inflammatorisia ja turvotusta laskevia ainesosia ja siksi se onkin hyvä anti-aging -tuote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!