torstai 7. tammikuuta 2016

Hiuskikkoja, jotka toimivat

Tässä muutama pieni vinkki hiuksia koskien. Kaiken ei tarvitse olla hankalaa tai kallista!


Tarvitsetko syväpuhdistavaa shampoota? Joskus se on tarpeen, sillä hiustenhoito- ja muotoilutuotteet saattavat kerääntyä hiuksiin ja päänahkaan ja tukkia päänahan ihohuokoset.

Kokeilepa tätä: sekoita leivinsoodaa veteen tahnaksi ja pese tällä tahnalla hiuksesi huolellisesti. Huuhtele viinietikan ja veden seoksella, ja voilá, sinulla on puhdas tukka ja päänahka!

Ovatko hiukset aamuisin lättänät? Pitkätukkaiset (kuten minä) laittavat yöksi hiuksensa ylös invisibobblella (laitan itse vielä hiustupon kierteelle, joten se on taipuisa aamulla). Mutta jos hiuksesi ovat lyhyemmät, ja varsinkin, ellet ehdi niitä pestä, suihkuttele tyveen kuivashampoota, mutte ÄLä harjaa tai hiero sitä päänahkaan vaan mene nukkumaan sellaisenaan. Aamulla kuivashampoo on tehnyt tehtävänsä (ja on todennäköisesti osin tyynynliinassasi), ja hiukset ovat pöyheät.

Jos hiusrajassasi on hienonhienoja, mutta kiusallisesti törrötteleviä hiuksia, saat ne helpoiten pois suihkuttamalla hammasharjaan hiukan hiuslakkaa ja kampaamalla ne tämän avulla kuriin muiden hiusten kanssa.

Jos käyt usein uimahallissa uimassa, kloori vahingoittaa/värjää hiuksiasi vähemmän, jos ennen altaaseen menoa kastelet hiuksei ja laitat niihin hoitoainetta. Puristele ne tämän jälkeen liiasta vedstä ja mene uimaan. Kun hius on imenyt tarpeekseen hoitoainetta ja suihkun vettä, se ei enää imaise itseensä klooratttua uima-altaan vettä.

Tummaveriköt ja brunetit voivat tehdä oman kuivashampoonsa, joka ei jätä hiuksiin kiusallisia harmaita raitoja. Sekoita siis 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, 2 rkl maissitärkkelystä (Maizena tms.) ja ripaus jauhettua kanelia. Käytä kuin normaalia kuivashampoota käyttäisit, eli hiusten juuriin. Toimii hyvin, ilman pahoja kemikaaleja ja on sitäpaitsi edullista ja tuoksuu hyvälle!

Huonokuntoiset ja katkeilevat hiukset: Hanki liukas silkkityynynliina, jonka päällä kääntyily ei katko ja hierrä hiuksia. Pesun jälkeen ei hiuksia saisi hangata, ja jotkut hankauksen välttämiseksi tekevät pääkääreen vaikkapa vanhasta T-paidasta, joka on pehmeä ja sileä, eikä hankaa.

Miten ponnari saadaan näyttämään tuuheammalta? Laita ponnari kiinni hiuslenkillä ja jaa se kahtia ylä- ja alaosaan. Kiinnitä hiuslenkin viereen poninhännän alaosaan sopivankokoinen hiusklipsi (kuva alla), ja asettele päällimmäinen hiusjaos piilottamaan klipsi. Voit myös laittaa päällimmäiseen osaa hiukan kuivashampoota, että se näyttäisi paksummalta. Käytä tarvittaessa hiuslakkaa, että klipsi pysyy piilossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!