tiistai 26. tammikuuta 2016

Hevoskuuri koivelle ja ihania tuoksuja

MSM:ää, eli metyylisulfonyylimetaania on ihmisen kehossa 0,2% painosta. Se on orgaanista rikkiä, jota ihminen tarvitsee ravinnostaan, ja jota on jokaisessa solussa ja se on tärkeä osa noin 150:ssä eri kehon toiminnallisessa aineessa, kuten entsyymeissä ja hormoneissa ja se osaallistuu immunoglobuliinien ja kollageenin muodostumiseen.


MSM:ää tarvitaan varmistamaan solukalvojen joustavuus ja läpäisykyky ravinteiden imeytymisen ja kuona-aineiden poistumisen kannalta, se auttaa korjaamaan ja uudistamaan kudoksia, se vahvistaa sidekudoksia ja buustaa kollageenin muodostusta. MSM vaikuttaa myös insuliinin muodostukseen ja vaikuttaa siten hiilihydraatttiaineenvaihduntaan.

Nonnih, MSM:llä hoidetaan myös ravihevosia, joten arvelin tehokuurin olevan paikallaan myös tämän koiven paranemisessa. Kuulin, että jotkut käyttävät sitä voidemuotoisena psoriasiksen hoitoon. Minulla sitä menee nyt päivittäin vihersmoothieissa. Ihokin tykkää.

*****
Kirjoittelin aiemmin (tai olen varmaan muutamaan otteeseen maininnutkin) Demeterin (The Library of Fragrances) tuoksuista. Bootsilla oli tarjous, eli kaksi pullollista maksoi £25, joten sorruin :)


Ihania, varsinkin tuo sitruunamarenki! Täältä pääsee selaamaan koko valikoimaa. Kotona minulla on vielä Basilika-tuoksu tuosta valikoimasta.

4 kommenttia:

  1. Sain Suomessa nyt syksyllä ollessani pakkauksen Puhdistamon mustaherukalla maustettua MSM-jauhetta.Minusta se maistuu sellaiselle,että pitää äkkiä nielaista se ja siitä jää sellainen jälkimakukin,eli ei ihan helposti mene alas. Tuo Sitruunamarenki kuulostaa niin ihanalta tuoksulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut myös samaa tavaraa paketillinen, mutta laitan sitä yleensä tehariin salaatinlehtien ja marjojen kanssa ja juon smoothiena, eli maku ei ole paljoa haitannut.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!