torstai 7. tammikuuta 2016

Toivoa purkissa

Tämä kirjoitus on junnannut minulla puolitekoisena jo pitkään, mutta pukataanpa se ulos nyt. Kyse on siis Philosophyn klassikkovoiteesta Hope in a Jar, joka on kevyt jokaihon kosteusvoide. Ei nyt ehkä kaikista paras talvipakkasen kuivattamalle naamalle, mutta menee kyllä vaikka meikin alla, ellei ole taipumusta kiiltelyyn


Itse voide on todellakin miltei seerumimaista, pilvenkevyttä ja levittyy iholle kuin ohut öljy imeytyen heti. Toimii varmaan sekaiholla erinomaisesti.Katsotaanpa, mitä voide pitää sisällään:

water/aqua/eau, lauryl lactate, behenic acid, behenoxy dimethicone, glycerin, glyceryl stearate se, behenyl alcohol, pentaerythrityl tetracaprylate/tetracaprate, cyclopentasiloxane, tocopheryl acetate, benzyl alcohol, cyclohexasiloxane, retinyl palmitate, arginine, stearic acid, panthenol, beta-glucan, lavandula angustifolia (lavender) oil, xanthan gum, triethanolamine, propylene glycol, geraniol, limonene, linalool, methylparaben, propylparaben, diazolidinyl urea.

Joskus ihmettelen, että onko kovin järkevää maksaa voiteesta, jossa ensimmäinen (ja siis suurin) ainesosa on vesi. Eikö voidetta voisi laittaa tiiviimpään muotoon, jolloin sitä käytettäisiin myös vastaavasti vähemmän? On tosin valmistajia, joiden voiteiden väitetäänkin olevan tiiviimmässä muodossa, kerron eräästä hiukan myöhemmässä postauksessa. Tosin vesi kosteuttaa ihoa, tietty.

Muuten voisin poimia tuosta listasta vain glyserolin (hyvä), beheenihapon (hyvä), arginiini (hoitava), retinyylipalmitaatti (antioksidantti, muuntuu retinoliksi, joka auttaa kosteuttamaan)  - mutta sitten geranioli, linalooli (joille monet allergisia) ja parabeenit? Ei kovin ilahduttavaa.

Beetaglukaanista voiteissa kyllä tykkään erityisesti, se kun pehmittää ihoa hyvin.

Kuinka moni pitää tästä voiteesta? Se ei ehkä ihan kärkikastiin mene omassa listassani. Tuntuu hiukan kuin maksaisin vedestä ihan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!