sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Heleyttävä mineraalipuuteriduo

Physician's Formula on minulle aiemmin vain nimenä tuttu brändi, jota myy mm. iHerb. Nyt päädyin hankkimaan siitä alennuksessa olleen heleyttävän mineraalimeikkipohjaduon, joka kuulosti hyvältä idealta. Saisi sitten sekoittaa oman sävynsä tai käyttää molempia sävyjä kasvojen muotoilussa.

Physician's Formula, Inc., Mineral Wear, Talc-Free Mineral Illuminating Powder Duo, SPF 16, Natural Beige oli valintani.

Siinä on laajakirjoinen auringonsuojakerroin (fysikaalinen suoja) SPF16, ei kovin korkea, mutta kuitenkin ja se sopii herkälle ja epäpuhteuksiin taipuvaiselle iholle, kuten omani. Se on myös tuoksuton, öljytön, parabeeniton jne. Mikä  parasta, se on talkiton.

INCi on aika simppeli: titaanidioksidi 12%, sinkkioksidi 4,2% (siis nämä ovat aurinkosuojat),  mica (josta tulee se "heleyttävä" vaikutus), boorinitridi (toimii ylimääräisen öljyn imijänä, eli saa ihon mataksi), sinkkistearaatti (edesauttaa levitettävyyttä), tokoferyyliasetaatti (antioksidantti, hapettumisen estoaine), lauruulilysiini (ihoa pehmentävä aminohappo, joka on tehty kookosöljystä), retinyylipalmitaatti (A-vitamiinijohdannainen), kloorifenesiini  (säilöntäaine), kaliumsorbaatti (säilöntäaine). Saattaa sisältää myös rautaoksideja (väriaine).  
Pakkauksia harvoin kommentoin, mutta tämä pakkausmuoto, jossa myös pieni kabuki on mukana, vaikuttaa hyvinkin käytännölliseltä, joskaan se välttämättä ei ole mikään käsilaukkumalli, ellei sitten käsilaukku ole tilava.
Sävyt näyttivät ensialkuun ihan liian vaaleilta omalle iholleni, mutta häivyttyivät sitten hyvin. Niitä oli myös helppo kerrostaa ihan liki täyteen peittävyyteen saakka. Micasta johtuen tulos oli satiininen, ei siis ihan matta.


Pakkauksessa oli neuvottu, miten sävyjä voi käyttää kasvojen muotoiluun (vai pitäisikö käyttää sanaa countouring, sillä se näyttää vakiintuneen suomen kieleen). Tosin täytyy sanoa, että mica muotoilutuotteessa ei ole ihan kaikista paras ratkaisu, mutta pienessä mittakaavassa toiminee kyllä.


Kirkkaassa päivänvalossa minun poskeni väri kyllä tasoittui hyvin, mutta siloisuutta se ei tuonut, vaan paljasti ihon huokoset ja epätasaisuudet.


Keinovalossa tulos oli paljon parempi, mutta vaati silti mattapuuteria (kuva ilman puuteria). Voisin kuvitella, että tällä syntyy kyllä huippumeikki esimerkiksi pikkujoulujuhliin tai muuten iltaan keinovalossa. Ei siis siinä mielessä mikään huono ostos. Hinnaltaan aika edullinenkin.

Olen muuten miettinyt, että pitäisikö minun ruveta antamaan näissä arvioissa jokin arvosana ja laittaa esittelyyn myös jotakin pohjatietoja esim. ihoni laadusta ja ongelmista yms.? Mitä mieltä olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!