maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kiharaista matkustamista

Ei ole kyllä sitten Islannin tuhkapilven ollut näin vaivalloista matkustaminen. Minun piti olla Lontoossa jo pari päivää sitten, mutta sen jälkeen on SAS:n pilottien lakon takia ollut niin monta uudelleenreititystä, että ei ole tosikaan. Eilen sain illalla uuden reitin, joka olisikin ollut todellinen päivän kestävä sightseeing, mutta aamuyöstä tuli pari tekstaria, joissa ilmoitettiin reitin kahden ensimmäisen lennon olevat perutut. Häh?

Yritin muutaman tunnin asiakaspalveluun ja sitten päätin, että varaan itse uudet lennot ja nyt olen matkalla Osloon. Vain ruåtsalaiset pilotit nyt kiukuttelevat, joten sinne sentään pääsen. Kaiketi.

Gardemoenin lentokenttää saa vaan aina jännittää, sillä se on Norjan sumuisimmille maille rakennettu, eikä ole yksi, eikä kaksikaan kertaa, kun sieltä olen tullut mitä merkillisintä reittiä kotiin. Koska siinä hernerokkasumussa kenttä on kiinni. Poliittisen kähminnän vuoski kenttä kuitenkin pykättiin, sinne, minne pykättiin.


Tänään tätä matkaa varatessani nähtiin sekin omituisuus, että businesslippu oli paaljon halvempi kuin SAS:n ns. tavislippu + matkalaukku ruumaan. En taida olla koskaan näin edullisella businesslipulla matkustanutkaan, joten otetaan kaikki irti ja kunhan saan alkuperäisestä lipustani rahat takaisin, taitaa vielä hiukan jäädä ylikin. Olikohan hinnoittelussa netissä jokin virhe, sillä tämä meno oli vain n. 320 euroa.

Toissapäivänä minut oli jo reititetty lentämään Ukraine Internationalilla Kiovan kautta, mutta ei oikein kuulostanut hyvältä. Jos sellaista reittiä lentäisin, haluaisin stopoverin, koska Kiovassa en ole kuunaan käynyt.

No, Gardemoenista en kovin innostu, joskin se on aika helppo kenttä.

*****
Saavun kotiin vasta myöhään ja lontoolainen ystävättäreni on kuulemma käynyt jo pari päivää sitten laittamassa sinne "kuplaa" jäihin, joten yö jäänee lyhyeksi. Aamulla pitäisi olla Ascotissa 10.30, kun portit aukeavat.

Ei ole kovin hyvää säätä luvattu, mutta sitä suuremmalla syyllä olen iloinen, että laitan tänä vuonna lierittömän pillerihatun ja olen varannut röyhelöisen parasolinkin, jota siis voi käyttää nyt sateenvarjona.


Precipitation - siis vettä luvassa, mutta sitten kuitenkin sanotaan, että "muutama sadekuuro". Mutta ainahan britit sanovat (katsokaa vaikka BBC:n säätiedoituksia!), että "mainly dry" silloin kun tarkoitetaan sitä, että ei sada IHAN koko ajan :D

Ken ei täällä kuulu joukkoon hopeisine sneakereineen ja räjähtäneine punaisine hiuksineen?

PS: Ei ainakaan vielä mitään suru-uutisia UK:sta, mutta kaikkeen olen varautunut. Nyt vaan on tietty Ascotissakin vähän "varjo ilon yllä". Huomenna muuten näette sitten mun hattuni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!