maanantai 6. kesäkuuta 2016

Quiche Lorraine

Minun on jo monta päivää tehnyt mieli tätä vanhaa tuttua suolaista piirakkaa, ja nyt se on sitten uunissa, joten voin naputella ohjeen teillekin.





Quiche Lorraine

175 g jauhoja (vehnä- tai gluteenitonta jauhoseosta)
75 g voita
kylmää vettä

Nypi kylmä voi jauhoihin murusiksi. Lisää rkl kylmää vettä (tai sen verran, että taikinasta muovautuu pallo) ja sekoita nopeasti ja muovaa taikina palloksi. Laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

Kun taikina on levännyt siellä jonkin aikaa, painele se voidellun (tai leivinpaperilla vuoratun) halkaisijaltaan n. 22 cm vuoan pohjalle ja hiukan reunoille.




Laita vuoka jääkaappiin ja laita uuni 190 C. Kun uuni on valmis, pistele taikina haarukalla ja laita vuoka sinne ja paista n. 20-25 minuuttia.

Ota vuoka uunista ja alenna lämpöä n. 160 asteeseen. Valmista täyte.

250 g Emmentaljuustoa raastettuna
200 g savukinkkua suikaloituna
5 vatkattua munaa
3 dl kermamaitoa
suolaa, mustapippuria myllystä (itse laitan myös valkopippuria)
hiukan kuivattua timjamia

Epäortodoksiset leipurit laittavat myös päälle tomaatinsiivuja, kuten minä nyt tein.

Sekoita juustoraaste ja kinkku ja kaada seos pohjan päälle. Vatkaa mausteet, munat ja kermamaito sekaisin, tarkista maku ja kaada pohjan ylle. Tiputtele päälle tomatinviipaleita, jos niitä haluat käyttää.

Paista piirasta uunin keskitasolla n. 30-40 minuuttia, tai kunnes täyte näyttää kypsältä. Ota piiras jäähtymään hiukan ennen tarjoilua, se on parasta lämpimänä, ei tulikuumana!

Tarjoa vihersalaatin kera. NAMNAM! Tänään piiras toimittaa meillä illallisen virkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!