sunnuntai 20. elokuuta 2017

Samettinen herkkusienikeitto

Laitetaanpa tänne nyt pitkästä aikaa ruokaresepti! Sain inspiksen jostain suomalaislehdestä, mutta tämä ohje on ihan omaa kehittelyäni. Resepti on aikalailla low-carb, eikä maksakaan maltaita.

Keitto soseutetaan.
Herkkusienikeitto (kahdelle hengelle, tai alkuruokana neljälle-kuudelle)

250 g herkkusieniä
2 isoa sipulia
(2-4 valkosipulinkynttä)
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
2 1/2 dl sienilientä (kasvisliemikin käy)
2 1/2 dl kermaa
(1/2 dl valkoviiniä)
suolaa, valkopippuria, kirveliä maun mukaan



Silppua sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä.

Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pilkotut sienet.

Kun sienet ovat pehmenneet, lisää sieniliemi.

Anna kiehua, kunnes ainekset ovat pehmeitä.

Ota seos liedeltä ja lisää kerma. Soseuta.

Tarkista maku ja mausta. Tarjoile persiljasilpun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!