perjantai 25. elokuuta 2017

Millaisia, ja minkä sävyisiä huulipunia maailmalla käytetään?

Nyt on sitten sitäkin tutkittu. Maailman eniten käytetty huulipunasävy on ns. millenniaalipinkki sen kaikissa vivahteissa. Analyysi on tehty 280 miljoonan käyttäjän pohjalta. Väri tuntuu olevan trendi useissa maailman osissa.


Yllättävää kyllä, länsimaissa pidetään enemmän kaikista vaaleanpunaisen sävyistä, toisin kuin esimerkiksi Aasiassa, jossa klassiset punaisen sävyt ovat suosiossa. Esimerkiksi USA:ssa ja UK:ssa kaikki vaaleanpunaisen sävyt ovat suuremmassa suosiossa kuin muualla maailmassa. Kiinassa taas käyttäjät suosivat laajinta väriskaalaa maailmassa, purppuraisten, oranssien, ja läpikuultavien huulipunien ollessa suosituimpia. Koreassa taas suositaan kirkkaita, tummempia pinkkejä, purppuraisia ja kirkkaan punaisia punia.


Länsimaissa suositaan mattaisia punia, kun taas Aasiassa suosiossa olevat läpikuultavat kiiltopunat. Aasiassa tästä poikkeuksena on Korea, jossa myös paksummat mattapunat tekevät kauppansa.

Nousevat trendi kaikkialla ovat kaksisävyiset punat. Näitä onkin nyt alkanut näkyä myynnissä, ja yhden Benefitin version esittelinkin pari päivää sitten.

Kerropa minulle, mikä on tämänhetkinen huulipunasävysuosikkisi, ja onko se matta, kiilto vai satiinisen pinnan antava puna, ja millainen se on peittävyydeltään?

Lähde: Premium Beauty News

4 kommenttia:

 1. Voisin tietty vastata itse ensin, eli minulla tuppaavat nuo huulipunat olemaan sellaista tummempaa nude-sorttia, kirkkaanpunaisia tai hieman purppuraan vivahtavia. Itsellä kun on aika vahvat värit luonnostaan, niin milleniumpinkki on liian hailakka.

  VastaaPoista
 2. Kiinnostavaa! Kesäisin fuksiaa ja pinkkiin vivahtavaa, talvisin luumun sävyjä. Matta olisi kivaa, mutta näyttää jotenkin kuivalta huulillani.

  VastaaPoista
 3. Suomalaisille varmaan sopivat nuo mainitsemasi värit. Luulen, että jokaisen (ja todellakin minun!!!) pitäisi olla paljon rohkeampi.

  Mutta hei, muita kommentteja!

  VastaaPoista
 4. Vaaleat roosa, pinkki ja fuksia, sillä sektorilla mennään. Kaikki sinertävät ja oranssit sävyt on mulla pannassa :) Ja tosi kirkas punainen ja luumusävyt, niitäkään en osaa käyttää. Olin ennen täysin silmämeikkaaja, nyt vasta opettelen enemmän huulipunien käyttöä.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!