keskiviikko 30. elokuuta 2017

Klassinen 4711 ja sen uudet tuulet

En tiedä, miten tutttua klassinen Kölninvesi on nykyajan nuorille  - tai sitten enää vanhemmallekaan väelle. Minulla siitä on muistissa lähinnä pullo - ja edullinen hinta. Kaikki varmaan tuntevat enemmän tai vähemmän tämän pullon? Pullosta on toki erilaisia versioita.


Tarina ei kuitenkaan jäänyt tähän, vaan brändille on tullut laajennusta. Itse tuoksusta on tullut uusi sarja nimeltään Acqua Colonia.

Mainitsin aiemmassa postauksessa löytäneeni edulllisen saksalasiskempparin, Müllerin. Homma olisi jäänytkin siihen innostukseen täällä Baselissa, ellei eräs ystävättäreni olisi hälyttänyt minua ex-tempore vaateostoksille ja illallisella Saksan puolelle Lörrachiin (meillä on se ihana ylellisyys, että voimme jopa täällä minimissään kymmenisen minuutin junamatkan jälkeen tehdä verovapaita ostoksia Saksan tai Ranskan puolella).

Lähdin sitten makutuomariksi ja hänelle löydettiin työhaastatteluasu ja - nii n - minun piti vain piipahtaa Müllerissä ja jäin sitten ihmettelemään tämän hyllyn eteen.

Persikka-korianteri.

Veriappelsiini-basilika.

Sitruuna-inkivääri

Mandariini-kardemumma.

Rosépippuri ja greippi

Lime ja muskotti.
Todella hyviä ruoksuja, joilla jo oli hintaakin enemmän kuin perinteisellä 4711:lla. Ja mitä minä ostin (vai ostinko mitään)? En oikein uskoisi tätä itsekään, mutta kuka arvaa?

Pintä kivaa luvassa jokaiselle, joka arvaa oikein ekalla kerralla :) Vastausaikaa kuukauden loppuun Suomen aikaa.

Pieni vilaus Lörrachia (Saksan puolella rajaa siis ollaan) illalla töiden jälkeen.

6 kommenttia:

 1. Muistan erittäin hyvin Kölnin veden lapsuudestani ja varsinkin tuon pullon. Kölnin vettä oli aina äidin kampauspöydällä ja sieltä kävin sitä aina pirskauttelemassa omiinkin ranteisiin ja kaulalle.
  Veikkaan, että ostit tuon rosepippuri-greipin, se kuulostaa kaikista "eksoottisimmalta", joten se se on:)

  VastaaPoista
 2. Muistan nuo 4711-pullot lapsuudesta. Päätyivät lasten leikkeihin, kun äiti oli enemmän Chanel 5:n perään. :D Oudoimman kuuloinen on minun korvaani persikka-korianteri, joten arvaan että sen ostit! Matkaillessa edullisehkot kempparit on kyllä loistavia kiertelykohteita. Jotenkin Suomesta puuttuu sen tyyliset paikat. msesmsesmses@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Et varmaan ostanut noista tuoksuista yhtäkään? Perusteluna se, että makusi on blogin perusteella enemmän kallellaan perinteisten parfyymien suuntaan.

  Meille opetettiin aikoinaan koulun terveystiedon tunneilla myrkytystietokeskuksen puhelinnumero tuolla kölninveden numerolla. Onhan se toki samalla Hyksin keskusnumerokin, mutta hyvin opetettu, kun muistan sen vieläkin :)

  VastaaPoista
 4. Jotenkuten musta tuntuu, että jollei itse uskonut miten kävi ostosten kanssa, niin ehkä ostit enemmän kuin yhden pullon...? Villi veikkaus: kaikki lajit paitsi persikka-korianterin. Rakastan itse kaikki sitrustuoksut :-)

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!