keskiviikko 16. elokuuta 2017

Edellistä piirun verran yleisempää Guerlainia

Koska edellinen Mitsouko-pulloni on Suomessa, sorruin ostamaan uuden tänne Sveitsiin. Kauniissa Baccarat-pullossa tämä ei ollut ihan halvimmasta päästä oleva tuoksu, mutta onneksi Marionnaud'lla oli silloin -25% kaikista tuoksuista.


Mitsouko on myös Guerlainin ns. vanhempia tuoksuja, jonka luoja on - kuten Yölennon  - Jacques Guerlain. Yölennosta se eroaa selkeästi hedelmäisemmällä tuoksullaan, jonka pohjana on kuitenkin sama sypressi. Tuoksussa on ensin sitrusta, jasmiinia, bergamottia ja ruusua, sitten tuoksu avautuu syreeninä, persikkana, ylang-ylangina ja ruusuna, pohjalla ollen sypressin lisäksi ambraa, mausteita, kanelia, vetiveriä ja sammalta. Tuoksu on lanseerattu vuonna 1919.

Mitsoukoa rakastivat aikoinaan sellaiset kuuluisuudet, kuten Jean Harlow, joka käytti parfyymiä filmissään "Dinner at Eight", Charlie Chaplin ja Anäis Nin. Filmissään "Päiväperho" ("Belle du Jour") Catherine Deneuven esittämä hahmo murskaa pullollisen Mitsoukoa lähtiessään päivätoimiinsa prostituoituna.

Mitsoukossa on samaa puuterimaisuutta kuin kaikissa Guerlainin tuoksuissa, ainakin niissä vanhemmissa. Mitsouko kuitenkin painii ihan eri sarjassa kuin Yölento, sillä se on hedelmäisyydessään hiukan täyteläisempi. Fragrantica kertoo siitä lisää täällä.

Onko Mitsouko sinulle tuttu tuoksu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!