sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Kuohkea raparperipannari

Nyt alkaa olla raparperia jo hyvin tarjoilla kaupassa, ja sellainen rehottaa meidänkin keittiön ikkunamme alla. Kokeilkaapas tehdä raparperipannaria, tämä ohje on aika hyvä! Ohjeesta tulee pellillinen.



Kuohkea rapaparperipannari

4 isoa munaa
1 litra maitoa
4 - 4 1/2 dl vehnäjauhoja (liukuma siksi, että eri vehnäjauhomerkit sakeutuvat eri tavalla, esim. Sunnuntai--merkkisillä jauhoilla vähempi riittää)
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 runsasta ruokalusikallista voita sulatettuna
1/2 - 1 dl steviasokeria (tavallinenkin sokeri käy)
3 isoa kourallista kuorittua ja pilkottua raparperiä

Sekoita jauhot, suola ja vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokeri toisessa kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi.  Sekoita seokseen maito, sula voi ja kuivat aineet. Taikina voi turvota 10-20 minuuuttia, joskin onnistuu ilman turvottamistakin (nimimerkillä "Hätähousu asialla").

Kaada seos leivinpaperin päälle pellille ja ripottele taikinan päälle raparperin palaset. Paista uunin keskitasossa 225 C noin 20-25 minuuttia, tai kunnes pinta on kullanruskea.

Tarjoa lämpimänä sokerilla ja kaneliripauksella maustetun kermavaahdon kera. Nam!

Tämä on oivallinen piknik-, brunssi- tai mökkieväs, menee jälkkärinä, aamupalana tai kahvileipänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!