tiistai 19. kesäkuuta 2018

Toimiiko se, vai näyttääkö se vaan siltä?

Monissa kosmetiikkasarjoissa on ns. huultenpullistustuotteita, jotka yleensä ovat huulikiiltoja, joissa on huulia ärsyttävää ainetta, kuten vahvaa minttua. Minulla on suuri epäilys näitten tuotteiden toimivuudesta, ja ennemmin uskon kiillon aiheuttavan optista harhaa, eli sen, että huulet vaan näyttävät pulleammilta olematta sitä oikeasti.


Uteliaana ihmisenä halusin kokeilla sitä tuotetta, joka mielestäni netissä on eniten niittänyt positiivisia arvioita tässä suhteessa. Kokeiluun siis valikoitui Smashboxin O-Plump.

Mainostekstin mukaan O-Plump on intuitiivinen huultenpullistaja, joka levittyy huulille kirkkaana, mutta joka sitten muuttuu käyttäjänsä mukaan yksilölliseksi pinkiksi sävyksi pullistaen huulet. Kiillossa on runsaasti minttua ja se kihelmöikin huulilla pitkän aikaa.

INCI-listassa en oikeastaan näe mitään ihmeellistä, tuota minttucoctailia lukuunottamatta. Lisätehona on inkivääriä ja chileistä saatavaa capsicumia, joka saa aikaan jopa lievän puutuneen tunteen, joskin minttu tuntuu yhä läpi.

HYDROGENATED POLYISOBUTENE , CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE , ETHYLENE/PROPYLENE/STYRENE COPOLYMER , BUTYLENE/ETHYLENE/STYRENE COPOLYMER , HYDROGENATED POLYDECENE , POLYBUTENE , MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL , PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL , GAULTHERIA PROCUMBENS (WINTERGREEN) LEAF EXTRACT , ZINGIBER OFFICINALE (GINGER) ROOT OIL , CARTHAMUS TINCTORIUS (SAFFLOWER) SEED OIL , GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL , PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL , CAPSICUM FRUTESCENS FRUIT EXTRACT , GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT , PHAEODACTYLUM TRICORNOTUM EXTRACT , MENTHA VIRIDIS (SPEARMINT) EXTRACT , LYCIUM BARBARUM FRUIT EXTRACT , ULVA LACTUCA EXTRACT , VANILLYL BUTYL ETHER , METHYL NICOTINATE , MENTHOXYPROPANEDIOL , TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE , [+/- RED 27 (CI 45410)]<ILNILN38945>

Kiillossa on myös pehmentäviä ainesosia (esim. safflor-, granaattiomena- ja avokadoöljyä), sekä antioksidanttista merisalaattia.Huulia pullistavasta vaikutuksesta en osaa sanoa... Kiilto on alemmassa kuvassa ollut noin perikymmentä minuuttia huulilla.

Vaikuttaako siltä, että se toimisi, mitä luulet?

2 kommenttia:

  1. Mä luulen, että kiilto tekee optisen harhan ja näyttää siltä, että huulet pullistuisivat;) Onneksi ei ole tarvetta käyttää mitään pullistusaineita, enkä niitä uskaltaisi edes kokeilla. Opin uuden terminkin tässä sivussa; "intuitiivinen huultenpullistaja"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhahhaa, no se on tosiaan suora käännös Smashboxin omilta sivuilta. "Vaistonvarainen huultenpullistaja" (intuitive lip plumper) siis :)

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!