tiistai 19. heinäkuuta 2022

Lumene Instant Glow - sävyvoide

Olen ennenkin maininnut, etten ole niinkään innostunut Lumenen tuotteista. Johtunee siitä, että olin ennen töissä firmalla, jonka osa Lumene joskus oli, joten saimme näitä tuotteita ihan pilkkahintaan. Jotenkin ne kärsivät inflaation siinä minun mielessäni. Ainoa tuote, josta pidän, on Lumenen Luminous Colour -huultenrajauskynä (Vanamo, no 3), joka on ihan täydellisin nudeväri, mutta rajaa huulet kuitenkin kunnolla ja luonnollisen näköisiksi.

Hain sitten kesäksi jotakin ohuempaa värillistä voidetta tavallisen peittävän meikkivoiteen tilalle, ja silmiin osui tämä Lumenen Instant Glow -sävyvoide, joka on saanut netissä olevien arvioiden mukaan paljon kehuja. 


Pientä arpomista oli sävyn suhteen, koska niitä oli neljä. Sävyksi valikoitui sitten Universal Medium (hehheh, jos tuon suoraan kääntäisi, se olisi "yleismaailmallinen väline" tai "yleismaailmallinen meedio").


Sävynä se on aika lämmin, mutta toisaalta sellaista tämä talvenkalpea naamani kyllä tarvitseekin. Voiteessa on aika lailla mm. silikoneja, koivunmahlaa, glyseriiniä, lakan siemenuutetta, betaiinia, micaa, lesitiinä ja merisuolaa (!!!). Merisuolassa on paljon mineraaleja, se tasapainottaa ihoa, on antimikrobiaalinen, ylläpitää kosteustasapainoa ja supistaa huokosia.

Koivunmahlan sanotaan olevan mm. anti-inflammatorinen ja kosteuttavan ihoa. In vitro - tutkimusten perusteella sen arvellaan lisäävän ihon keratinosyyttien muodostusta ja näin parantavan ihon kuntoa pitämällä kosteuden ihossa.

Lakan siemenuute taas estää haitallisten bakteerien kasvua iholla. Se on myös antioksidanttista ja sisältää eniten polyfenoleja (ellagitanniini).


Pakkaus on huurrelasipurkki, jonka kannen alla on folio, jonka ilmeisesti pitäisi sinetöidä purkki. Kun purkin avasin, folio oli lähtenyt irti ja tarttunut kanteen kiinni. Ylläolevassa kuvassa muuten voide näyttää punertavammalta kuin se onkaan, allaolevissa kuvissa sävy vastaa paremmin todellisuutta.

Onhan se hiukan sottainen näky.

Tässä näkyy voiteen keltapohjaisuus; minulla on enemmänkin viileä ja punertava ihon sävy.


Voide levittyy iholle hyvin, kiitos silikonisen koostumuksen. Mica on tuskin havaittavaa, mutta luo voiteelle heleän pinnan.


Voide imeytyy hyvin ihoon ja jättää kuulaan mattaisen pinnan. Minun herkästi kiiltelevällä ihollani se tosin vaatii jonkin ajan kuluttua puuteria pysyäkseen mattana koko päivän.

Peittokyky ei ole kovinkaan hyvä, mutta ei se tällaisella voiteella tarvitsekaan olla, kunhan tasoittaa ihon sävyä ja peittää pahimmat kirjavuuden. Poskien ja nenänpielten punoitus kuultaa alta, ja minulla ainakin nenänpielet vaativat peiteainetta.

Muuten tämä on ihan mukava voide arkikäyttöön. Lumenella on muuten juuri kaikki tuotteet alennetuilla hinnoilla, joten kannattaa kurkata sinne - ja tämä ei sitten ole mikään maksettu mainos! Tämän voiteen saa nyt siis ko.  firman omilta sivuilta 30% alennuksella, mikä tekee yli kympin säästön. Purkki on 30 ml.

6 kommenttia:

 1. En olekaan ikinä kuullut tästä tuotteesta, ompa ihana tuollainen kasvorasva mutta sisältää sävyä kuten meikkivoide! Voisin hyvin ostaa kesäksi tuollaisen, mutta tuotteesta puuttuu pieni aurinkosuoja. Ehkäpä tuo olisi myös arkisin kiva jos kotona vain etätöissä, niin ei tarvitsisi niin paljon meikata omaksi iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ei tosiaankaan ole mitään suojakerrointa, eli alle pitäisi laittaa aurinkovoidetta, ellei sitten käytä tuota vain talvisin ja kotoillessa/etätöissä/sisätiloissa.

   Poista
 2. Siis sävyttävä kasvovoide, mielenkiintoinen! Aina en kaipaakaan niin kovasti peittävyyttä, vaikka itsellänikin esim. nuo mainitut nenänpielet punoittaa. Kun vaan tasoittaa hieman ihon sävyä, niin voisi olla kiva voide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuo oli yllättävänkin hyvä voide. Kannattaa kokeilla! Varsinkin nyt, kun sen alennuksella saa.

   Poista
 3. Mullakin on tämä tuote, jäänyt nyt joksikin aikaa käyttämättä. Vaatii mullakin sekaiholla korjailua päivän mittaan. Taidanpa kaivaa tuotteen esiin taas tämän jutun innoittamana:) Ei ole ollut mikään suosikkini, mutta ihan hyvä tuote kuitenkin. Ja just kesällä tämän tyyppiset tuotteet on kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, se on minustakin ihan hyvä kesätuote vaikka siinä ei UV-suojaa olekaan. Lumenen tuotteeksi hyvä. Taidan olla hiukan asenteellinen...

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!