lauantai 2. heinäkuuta 2022

4 x oikeasti hyvä putsari (ja niiden apuväline)

Katsastetaanpa vaihteeksi testaamiani putsareita. Nämä todella toimivat hyvin ja poistavat meikin myös. Kaikki nämä puhdistusaineet toimivat hyvin ihan yksinään ja meikki lähtee erinomaisesti.

Korealaisen It's Skin -brändin Have a Banana -puhdistusvaahto sisältää mainostekstien mukaan vitamiinipitoista (C, B ja E) banaaniuutetta ja bambu-uutetta, joissa on myös kivennäisaineita (Fe, K, I, Mg, Zn). Se sisältää myös glyseriiniä. Tämä putsari on mielestäni lähinnä voidemainen ja puhdistaa ihon hyvin jättämättä sitä mitenkään kiristeleväksi. Putsaria suositellaan varsinkin kuivalle iholle, mutta ihan hyvin se toimii minun varsin rasvoittuvalla sekaihollakin. Saatavuus: nettiapteekit ja netissä toimivat kosmetiikkakaupat. Hintaa tälle isolle 150 ml:n tuubille löytyy 5-6 euroa, eli se on todellinen löytö! Tuoksuu  - noh, tietysti banaanikarkeille!


CeraVe:n Hydrating Cleanser nimensä mukaan kosteuttaa ihoa sisältämiensä keramidien (3 eri keramidia), hyaluronihapon ja glyseriinin voimalla. Käytin juuri tätä pumppupullollisen loppuun ja voisin ostaa toistekin. Se sopii joka ihotyypille ja myös lapsille ihon puhdistukseen. 

Tästä on saatavilla (nettiapteekit, netissä toimivat kosmetiikkakaupat) useaa eri kokoa: 89/236/473/1000 ml, ja hinnat ovat noin kuudesta eurosta liki kahdeksantoista, pullon koosta riippuen.


En voi olla liittämättä tähän postaukseen joidenkin bloggarien kehumaa Sebamedin Olive Face & Body Wash'ia. Minulla on aina ollut hiukan hyljeksivä suhtautuminen tähän merkkiin, koska olin seitsemäntoista vuotta tätä Suomessa markkinoivalla firmalla töissä, ja niin joulu- kuin kesäkasseista löytyi näitä tuotteita miltei jo tuskastumiseen saakka. 

Nyt on kuitenkin todettava, että tämä on todella hyvä putsari, hellävarainen iholle (pH 5.5) ja nimensä mukaan se sisältää mm. oliiviöljyä ja pantenolia. Itse tuote on läpinäkyvää geeliä ja sitä saa eri verkkoapteekeista erikokoisissa pulloissa (200/300/400/1000 ml) ja 1000 ml:n täyttöpussissa. Hinnat ovat noin alta vitosesta liki pariinkymppiin, pullon koosta riippuen.


It Cosmetics Confidence in a Cleanser on hiukan tyyriimpi putsari, jota en välttämättä olisi ostanut, ellei tuubillinen olisi tullut merkin lahjapakkauksesta, jossa oli muitakin tuotteita. Tätä kirkasta geeliä mainostetaan one-step -tuotteena, jonka lisäksi et muits puhdistustuotteita tarvitse (minusta tosin noitten muidenkaan kanssa ei muita tarvita). Se sisältää mm. kolloidaalista kaurauutetta, niasiiniamidia, glyseriiniä, ihoa rauhoittavaa allantoiinia, kosteuttavaa aaloeta ja kasviöljyjä. 

Mainosteksteissä tämän kerrotaan poistavaan myös vedenkestävän meikin (vedenkestävään ripsiväriin en ole kokeillut). Myyjiä ovat esim. Sokos ja Kicks ja lukuisat nettimyymälät. Tuubikoot ovat 60/148 ml ja hinnat vaihtelevat noin viidestätoista eurosta liki kolmeenkymppiin. Hyvä putsari, joka ei jätä ihoa kiristeleväksi, mutta halvemmallakin saa ihan yhtä hyviä, eli tuskin ostan uudelleen.


Näiden kaikkien putsarien kanssa olen käyttänyt mikrokuituliinaa, joka kevyesti myös kuorii kuolleet ihosolut. Paketissa on kolme pyyhettä, ja hinta on alta seitsemän euroa. Omani ostin Parfumdreamsilta, mutta saahan niitä muualtakin, kuten merkin omasta nettikaupasta. Ovat todella käteviä, ja poistavat kevyen meikin jopa ilman mitään putsareita.

Mitä tulee noihin putsarien sisältämiin tehoaineisiin, uskon, että esimerkiksi glyseriini on hyvä juttu niissä, mutta saadakseen hyötyä noista muista aineista, olisi putsaria pidettävä huomattavasti kauemmin kasvoilla niiden imeyttämiseksi. 

Henkilökohtaisesti minun valintakriteerejäni ovat helppokäyttöisyyden lisäksi se, että putsari toimii, eikä jätä ihoa kiristelevän kuivaksi. Helppokäyttöisyys tässä kontekstissa tarkoittaa sitä, että homma hoituu yhdellä aineella, eikä tarvitse häslätä monien putsareiden kanssa. En usko, että esimerkiksi ns. kaksoispuhdistus on iholle kovin hyväksi pidemmän päälle, koska liika on liikaa ja se vaikuttaa jo ihon omaan suojavaippaan. Liikaa siis, jos eletään Suomessa, eikä esim. Kauko-Idän saastuneissa suurkaupungeissa, jossa jo ilmansaasteet tekevät likaisen kalvon iholle (kokemusta on tästäkin, joissain näistä kaupungeista on ilma sakeanaan mikrohiukkasia, eli jos esimerkiksi niistät nenäsi, sieltä tulee tummaa töhnää).

Mitä putsareita sinä käytät, ja onko sinulla suosikkeja?

Ei kaupallista yhteistyötä.

4 kommenttia:

 1. Mulla on tosi paljon erilaisia eikä yhtä varsinaista suosikkia, mutta yleensä joku puhdistusöljy ( en käytä päivittäin ) ja joku tehokkaampi putsari. Tykkään korealaisista!
  Tuota banaaniputsaria just pyörittelin Tokmannilla käsissä. Joku Cerave on myös jemmoissa, en muista oliko just tuo. Sebamedia on meillä porukoilla aina, joskus olen pessyt naamaa ja jestas kun kirveli silmissä. En siis siedä putsareissa sellaista saippuamaisuutta koska kirvelee ja on todella herkät silmät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sun joskus maininneen, että erityisesti fenoksietanoli ärsyttää silmiä. Harmillista, koska se on niin yleisesti käytetty säilöntäaine. Näistä yllämainituista vain tuo CeraVe:n putsari ei sisällä sitä.

   Poista
 2. Mulla on joskus ollut toi CeraVen putsari ja tykkäsin siitä todella paljon :) Tosi kiva, jos ei halua käyttää saippuaa - tuohan sopii myös suihkussakin käytettäväksi jos en väärin muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aivan loistava! Kyllä vaan, se käy koko kropalle. Itse asiassa taidan ostaa sitä seuraavaksi taas.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!