maanantai 25. heinäkuuta 2022

Toscanalainen lohi

Kokataanpa taas hiukan vaihteeksi. Viime viikonloppuna sain inspiraation tästä artikkelista, mutta ihan sellaisenaan resepti ei minusta toiminut, joten muokkasin sitä hiukan. Tuli hyvää! 

Ohje on helppo ja nopea, muokkasin siis ainesten määriä ja tekotapaa.


Toscanalainen lohi (2-3 hengelle)

400 g fileoitua lohta

suola, mustapippuria myllystä

Leikkaa lohi annospaloiksi syöjämäärän mukaan ja suolaa ja mausta palat. Lado ne uunivuokaan. Tämä kannattaa tehdä jo paria tuntia ennen muita valmisteluita ja laittaa palat jääkaappiin odottamaan.

Kastike:

1 rkl voita

1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

rasiallinen miniluumutomaatteja (250 g) puolitettuina

pussillinen babypinaattia (80 g)

2 dl kuohukermaa

n. 1 dl parmesaaniraastetta (tai maun mukaan enemmän)

1 luomusitruuna

Yrttisilppua (basilika, rakuuna, persilja tms.)


Laita uuni lämpiämään 175 C. 

Sulata voi pannulla ja kuullota siinä valkosipulisilppu. Varo palamista, äläkä anna silpun ruskistua!

Lisää sekaan tomaatit ja paista niitä miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää pinaatit ja paista niitä myös muutama minuutti.

Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Tarkista maku (suola/mustapippuri) ja kaada seos kalapalojen päälle ja laita vuoka uuniin noin puoleksi tunniksi - kolmeksi vartiksi, uunista riippuen. 

Lisää paiston jälkeen päälle yhden hyvin pestyn luomusitruunan keltainen hienoksi raastettu kuori. Silppua päälle yrttejä.

Tarjoa uusien perunoitten tai basmatiriisin kanssa ja lisää lautaselle sitruunan lohko tai viipale.

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!