keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Hyvä kivipuuteri

Tiedän, että olen suorastaan kyllästymiseen saakka kirjoitellut It Cosmeticsin tuotteista, mutta eipä sille ihan vielä loppua näy 😂.

Ostin viime vuoden puolella merkin Bye Bye Pores Poreless Finish Airbrush Pressed - puuterin, josta on nyt jo toinen - vai lieneekö jo kolmas -  rasia käytössä. Yksi tällainen loppui juuri ja ihan hyvä rasia meni roskikseen. Sääli ettei siihen saa täyttöpannua.


Minun iho-ongelminani ovat helposti kiiltelevä ja öljyyntyvä iho, sävyn epätasaisuudet ja isot ihohuokoset. Olen aiemmin käyttänyt nyttemmin jo ilmeisesti valikoimista poistunutta Urban Decayn De-Slick Mattifying - puristepuuteria, joka on läpikuultava ja pannussa näyttää valkoiselta, mutta sulautuu iholle hyvin. 

Sen kanssa on ollut vain kaksi ongelmaa: aika surkea vippa ja varsin nopeasti käytössä hajoava rasia. Ensin siitä menee lukitussysteemi, eikä puuteri pysy suljettuna käsilaukussa, sitten saranat. Tätä olen manaillut monta kertaa, sillä kannan yleensä vähintään puuteria käsilaukussani.


Jos nyt tästä It Cosmeticsin puuterin pakkauksesta pitää joku moite löytää, se on rasian mattainen ulkokuori, jossa kaikki sormenjäljet näkyvät ja rasiasta tulee sottaisen näköinen. Sarana ja lukitus pysyvät hyvinä koko puuterin käyttöiän, tosin sarana löystyy hiukan, mutta ei sentään hajoa. Puuteri ei kuitenkaan avaudu omia aikojaan käsilaukussa vaan rasia pysyy kiinni tukevasti.

En tiedä, onko näitä puutereita maailmalla useita sävyjä myynnissä, mutta näyttäisi siltä, että Suomesta saa vain Translucent (läpikuultavaa) tyyppiä.


Kuten nimikin sanoo, puuteri on hyvin hienojakoista ja sävy sulautuu kauniisti jokaiseen ihonväriin. Ensinäkemältä puuteri vaikuttaa vaalean beigeltä, mutta se ei anna mitään erityistä sävyä kasvoille.


Puuterirasiassa on hyvä peili ja vippa puuterin alla olevassa, erillisessä kerroksessa. Vippa on ihan toimiva ja tiheää vaahtomuovia.

Tämä puuteri pitää aika hyvin kiillon pois kasvoilta, eikä se näytä jauhoiselta. Mattaava vaikutus on jopa parempi kuin tuossa aiemmin mainitsemassani Urban Decayn puuterissa.

Tämä puuteri on silicapohjainen, ei sisällä talkkia ja siinä on "tehoaineina" mm. jojobaestereitä, glyseriiniä, niasiinia, hydrolysoitua silkkiä, oliivi-, levä-, ruusunlehti- (rosa canina), lakritsi- viinirypäleensiemen- ja teenlehtiuutetta sekä peptidejä. 

Eri asia on sitten, imeytyvätkö nämä tehoaineet alla käytettyjen tuotteiden läpi, ja jos, niin kuinka paljon. Suoraan iholle käytettynä asia saattaa olla tietty toinen, ja puuteri myös tasoittaa silloin paljaan ihon pintaa ja sävyä ja häivyttää ihon virheitä ihan sellaisenaankin.

Mielestäni tämä puuteri oli hyvä ostis ja hintansa väärti. Jos kiinnostuit, niin Suomessa näitä myy ainakin Sokos (Emotion), Kicks ja näitä saa myös nettikaupoista, kuten Lyko, Bangerhead, Lookfantastic, Cocopanda ja edullisimmin tämän taitaa saada Parfumdreamsilta, jossa se maksaa vain 25,95 euroa. Se on jo aika mukava hinta yhdeksästä grammasta puuteria, joka on riittoisaa.

Puuteri sopii kaikille ihotyypeille, eikä kuivata ihoa.

Ei kaupallista yhteistyötä.

8 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä laitettava korvan taakse, jos sattuisi vaikka tarjoukseen joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä! Eikä se kovin hintava ole tuolla Parfymdreamsillakaan.

   Poista
 2. Kiitos puuterin perusteellisesta esittelemisestä. Pidän läpikuultavista puutereista, jotka eivät jää paksun tahmaisina iholle ja peittävät kuitenkin värivirheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit menevät aina tarkastuksen kautta julkaisuun, joten tämä tuli tuplasti. parempi kuitenkin tuplasti, kun ei ollenkaan! Kiitos kommentista!

   Poista
 3. En tiedä julkaisiko ohjelma edellisen kommenttini. Mutta kiitos puuterin perusteellisesta esittelystä. Pidän läpikuultavista puutereista, jotka eivät suurenna huokosia ja ryppyjä, mutta peittävät kuitenkin värivirheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hyvää peittoa haluaa, kannattaa kokeilla tämän merkin Celebration Foundationia, josta olen kirjoitellut aiemmin. Tämä kivipuuteri vain hiukan tasoittaa ihoa, ei niinkään peitä.

   Poista
 4. It Cosmeticsista on aina kiva lukea postauksia:) Nyt minua alkoi kiinnostamaan tämä puuteri, joskaan en tarvitsisi enää yhtään lisää puutereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä harkita tätä! Ellei se olisi hyvä, en mitenkään toista samanlaista olisi hankkinut! Ainoa haittapuoli on tosiaan tuo löystyvä lukitus, mutta kunhan rasia pysyy kasassa ja sinä on peili, kaikki hyvin.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!