perjantai 25. marraskuuta 2022

100 vai 72 tuntia?

Kirjoittelin aiemmin täällä Cliniquen Moisture Surge -voiteesta, jonka lupaus on kosteuttaa ihoa jopa 72 tuntia. 

Hankin purkin ollessa tyhjentymässä myös Moisture Surge -tuoteperheen  100H Auto-Replenishing Hydrator -voiteen. Tai se on oikeastaan kyllä geeli, mikä hiukan hämmästytti. Tai ehkä ei sittenkään.


Näillä kahdella tuotteella on eroa; toinen lupaa 72 tuntia kosteutusta ja toinen 100 tuntia. Näissä on muitakin eroja, ja aika isoja sellaisia. Sen näkee ihan kokeilemattakin.

72-tunnin voide on siis oikein (tuhtia) voidetta, mutta tuo 100-tunnin voide taas vetisempää geeliä. Katsotaanpa sitten näiden voiteiden eroja, siis muitakin kuin rakennetta...

72-tunnin voidetta suositellaan kuivalle ja erittäin kuivalle iholle ja kuivalle sekaiholle. Tarkoittaisikohan tuo viimeinen pintakuivaa sekaihoa, sillä en oikein ymmärrä, miten sekaiho voi oikeastaan olla kuiva. Siis rasvaisemmat ihotyypit puuttuvat listasta.

100-tunnin geelivoidetta taas suositellaan rasvaiselle ja kuivalle sekaiholle, rasvaiselle, erittäin kuivalle ja kuivalle iholle. 

72-tunnin voiteessa on mm. hyaluronihappoa, cicaa eli tiikeriruohoa, aktivoitua aaloevettä (mitäköhän sekin oikein on...aaloeveden tiedän, mutta miten se "aktivoidaan" jää minulle kyllä täysin pimentoon -> mainosmiesten höpötyksiä lienee) ja kofeiinia. 

Tässä samassa voiteessa on "Auto-Replenishing Lipid Filler" -teknologia, joka mainostekstin mukaan hyödyntää tätä "aktivoitua" aaloevettä ja kofeiinia käynnistääkseen "ihon sisäisen kosteuslähteen, jotta iho voisi jatkuvasti kosteuttaa itse itseään". Kiinnostaisi tietää, mikäköhän tällainen ihon "sisäinen kosteuslähde" mahtaa olla? Toistaiseksi käsittääkseni ihoon (siis sen "kosteuteen") voi vaikuttaa sisältäpäin ainoastaan esim. hyviä rasvoja syömällä, ja ruokavaliolla yleensäkin. Lue aiemmin postaamani kollageenijuttu täältä.

Edellämainittu "teknologia" hyödyntää kolmentyyppisiä lipidejä vahvistamaan ihon suojakerrosta ja lukitsemaan kosteuden ihoon. No tämä oli jo järkeenkäyvempää tekstiä, vaikka en kyllä tiedä, mitä lipideillä on tekemistä kofeiinin ja "aktivoidun" aaloeveden kanssa, kuten tuolla ylempänä annetaan ymmärtää.

100-tunnin geelivoide taas on öljytön ja sisältää "Aloe Vera bio-fermentiä", joka siis lienee fermentoimisen eli käymisen avulla pilkottua aaloen solunestettä (vai miksi sitä sanotaan). Orgaanisen (tai biologisen, luonnollisen) aineen fermentoiminen lienee aina "bio", mutta tuossa se lisäys kaiketi saa ainesosan kuulostamaan entistä hienommalta.

Lisäksi mainostetaan, että "kevyt ja öljytön koostumus kosteuttaa ihoa jopa 10 kerroksen syvyyteen asti". Ihossa on muuten vain kolme kerrosta, joten olisi kiva tietää, mitä nämä 10 kerrosta ovat ja miten ne on laskettu.

Niin, ja siinä on hyaluronihappoa myös. Molemmissa voiteissa on myös glyseriiniä, mikä on tietty hyvä juttu.

Pidän kovasti molemmista tuotteista, joten älkää ymmärtäkö väärin tätä mainostekstien kritisoimista. Inhoan vaan sitä, että asioita yritetään sokerikuorrutella joskus jopa ihan harhaanjohtaviksi. Hienolta kuulostavat termit eivät avaudu kaikille, ei myöskään minulle. Mutta siksipä niitä käytetäänkin, ilmeisesti.

Tuo 100-tunnin voide tekee kyllä ihon silkinsileäksi, mutta yöksi sen päälle tarvitaan tuota toista. Se ei minun sekaiholleni riitä sellaisenaan.

Päivällä tuon geelivoiteen ylle saa hyvin meikin, mutta päivän mittaa ihoa alkaa kiristellä. Koska sain juuri loppuun ison tuubin tuota täälläkin mainostamaani XyliDermiä, en voi olla vertaamatta siihen. Valitettavasti tämän 100-tunnin geelin häviöksi.

4 kommenttia:

  1. Olipa yllätys, että 100h on geelimäistä. 😳 En olisi voinut edes kuvitella. Sun arvostelun perusteella, taidan pysytellä itse tuossa 72h voiteessa ja pitää joskus testata tuo XyliDerm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että minäkin hölmistyin. Nakkasin sen ostoskoriini kokeilematta sitä, ja sitten pyysin myyjää myymään minulle jonkun hyvän kosteuttajan meikin alle, seerumin tms. Hän viittasi koriini ja tokaisi, että sullahan on jo sellainen korissa.

      Sai hän kyllä myytyä sitten sen seruminkin :)

      Poista
  2. Kommentoinkin jo aiempaan Clinique postaukseen tuosta aktivoidusta aloesta... Ihon sisäinen kosteuslähde.. Voi vitsi miten railakasta markkinointitekstiä Cliniquelta. Voin oikein kuvitella, miten nuo lupaukset iskee kuin kuuma veitsi voihin asioista tietämättömälle 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä Cliniquelta mitään vastausta saa, vaikka kuinka kyselee :(

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!