perjantai 18. marraskuuta 2022

Murad - ja hiukan aurinkosuojasta

Murad taitaa olla aika tuore merkki Suomen markkinoilla. Sain ystävältäni päivävoiteen, joka ei sopinutkaan hänen iholleen. Eikä mikään ihme, sillä tämä on ehkä enemmän rasvoittuvalle ja sekaiholle sopiva voide, ja hänen ihonsa ainakin näin päällisin puolin katsottuna ei ole sitä.


Voide on siis Murad Blemish Control Oil and Pore Control Mattifier ja erittäin positiivista siinä on korkea auringonsuojakerroin. Se on siis SPF 45, ja PA++++.

Siinä missä SPF-kerroin ilmaisee sitä, miten kauan voit olla altistunut ihoa polttaville UVB-säteille, ilmaisevat PA-plussat taas suojaa UVA-säteille, jotka ruskettavat ihoa.

Joku voisi ajatella, että tämäpä onkin hyvä homma, voi ruskettua polttamatta ihoa, kunhan vaan huolehtii SPF-kertoimesta. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, sillä syvemmälle penetroituvat UVA-säteet vahingoittavat ihoa yhtälailla. Et vaan huomaa sitä, sillä UVA-säteet eivät polta ihoa eivätkä siis tunnu missään.

PA-asteikko on kehitetty Japanissa. PA+ antaa jonkin verran suojaa, PA++ keskinkertaisesti, PA+++ tarkoittaa korkeaa suojavaikutusta ja PA++++ erityisen korkeaa suojaa.

Tämä Muradin voide on siis siinä suhteessa ihan huippuluokkaa.

Voide on öljytön, kosteuttava, lupaa pitää ihon mattana 10 tuntia, ja kutistaa ihohuokosia 54%. Siinä on öljyisyyttä absorboivia mikropartikkeleita, jotka myös häivyttävät ihon virheitä.

Kosteuttavina ainesosina toimivat mm. hyaluronihappo, glyseriini, urea ja trehaloosi, eli sienisokeri. Sokeriyhdisteethän ovat varsin hyviä kosteuden sitojia. Ihoa rauhoittamassa INCIssä on bisabololi ja allantoiini. INCI-lista on samaan tapaan kuin Kaukoidän tuotteilla varsin mittava, vaikka tämä voide ei sieltä olekaan kotoisin. Ilmeisestikin se siellä pakkauksen teksteistä päätellen myy hyvin, vai lieneekö vaan mielikuvaa.

Itse voide levittyy silkinpehmeänä iholle, samoin meikkivoide sen ylle (oikeastaan mitään primeriä ei tarvita). Se häivyttääkin jonkin verran virheitä. Poskipäiden ihohuokosten supistumisesta en osaa oikein sanoa sillä taannoisen laserkäsittelyn jälkeen iho näyttää silkoisemmalta.

Mitä tulee mattaavaan vaikutukseen, näillä ilmoilla se toimii, mutta kesäkuumista en osaa sanoa.

Voiteessa on mieto tuoksu.

*****
Sitten vielä toiseen asiaan, eli tähän blogin syöteongelmaan, josta mainitsin edellisessä postauksessa. Olen nyt tapellut sen kanssa monta päivää (ja yötä), enkä voi ymmärtää mikä siinä mättää.

Ilmeisesti muilla bloggareilla ei sen kanssa ole ongelmia, sillä postauksia ilmestyy minun lukulistaani tasaiseen tahtiin. Murr tälle probleemalle 😌...hermot menevät. En ole tämän kanssa tussaroimisen takia ehtinyt vastailemaan blogikommentteihin, enkä kommentoimaan toisten blogeja (lukenut kyllä olen, sekä kommentit, että muita seuraamiani blogeja!), eli pahoittelen sitä syvästi.

EDIT! Kysymys toisille Bloggerin käyttäjille! Näyttääkö teidän asetuksissanne syöteosio tältä:

Vian määrityksen kannalta olisi hyvä tietää! Kiitos etukäteen ja hyvää viikonloppua.

3 kommenttia:

 1. Tosi kurja toi sun ongelma ton syötejutun kanssa :( Mulla ei ole itselläni mitään tossa Blogipostauksen syötteen uudelleenohjausosoite -kohdassa. Muuten on samat valinnat! Toivottavasti saisit ongelman ratkaistua pian. Tsemppiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tulen hulluksi tämän Bloggerin kanssa... Tuota faviconia sai myös säätää kauan, että se näkyisi kaikilla selaimilla. Helppo se oli saada Safariin, mutta ne muut selaimet... Sitten kun jätin asian sikseen, niin viikon päästä se ilmestyi Chromeen. Nyt se taas kummallisesti näkyy Chromessa, mutta ei Safarissa, GRRR!

   Ehkä kokeilen seuraavaksi ottaa pois tuon Feedburnerin linkin, vaikka se on siinä ollut koko blogin olemassaolon ajan ongelmitta. Kiitos kommentista!

   Poista
  2. OHHOH! Nyt se taas toimiikin ihan ilman muutoksia! Mikä lieneekin koko glitch systeemissä. Voisin sanoa erittäin ruman sanan nyt. Tosin hyvä, että se on nyt vihdoin kunnossa.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!