tiistai 8. marraskuuta 2022

Toimivan ihonhoidon ei tarvitse olla kallista

Vaikka siinä onkin oma luksusfiiliksensä tuputella kasvoilleen kalliita ja hienoja tuotteita, voi ihan halpiskosmetiikallakin saada aikaan hyviä tuloksia. Joskus joku tuote saattaa olla jopa paljon parempikin kuin selektiivisen kosmetiikan mikään vastaava.

Katsastetaanpa nyt muutama hyvin toimiva tuote. Voi olla, että tällaisissa on vähemmän "hienoja tehoaineita", mutta tulos saattaa olla ihan yhtä lailla hyvä, koska ne sisältävät kaiken välttämättömän ilman turhia krumeluureja, jotka eivät aina välttämättä anna voiteelle sanottavaa lisäarvoa.

Vasemmalla on CeraVe:n kasvovoide. Omani ostin apteekista, hinta halvimmillaan alle kympin / 52 ml tuubi.

Voide on kevyen oloista ja uppoaa ihoon hyvin. Tuubissa on käytännöllinen pumppu annostelijana. Itse voide sisältää kolmea hyödyllistä keramidia, hyaluronihappoa ja niasiiniamidia. Varsin hyvä sisältö siis.

Keskellä on 100 ml:n tuubi seerumiksi sopivaa XyliDermin geeliä. Hinta per 100 ml on noin kympin sekin.

Geeli on kirkasta eikä mitään kovin paksua, joten se tosiaan sopii seerumin sijasta käytettäväksi, joskin toimii myös voiteen asemesta, vaikka ei rasvainen olekaan. 

Tuotteessa on glyseriiniä, D3-vitamiinia ja ksylitolia. Sokerit ja niiden johdannaiset ovat hyviä kosteuden sitojia. Geeli on erityisen hyödyllinen kuivalle, kutisevalle atooppiselle ja ärtyneelle iholle.

D-vitamiini on usein turhaan unohdettu tehoaine ihonhoidossa. Se on antioksidantti ja toimii anti-inflammatorisesti. 

D-vitamiinin puute yhdistetään yleensäkin huonoon immuniteettiin, lisääntyneeseen tulehdusalttiuteen ja alentuneeseen insuliiniherkkyyteen. Alentunut immuniteetti heikentää ihon luontaista suojavaippaa, tulehdusalttius pahentaa iho-ongelmia (esim. akne, ekseemat ja rosacea - viimeksimanittuun liittyy myös couperosaja diabetekseen yhdistetty alentunut insuliiniherkkyys taas saattaa pahentaa aknea ja vaikuttaa negatiivisesti ihon kollageenisynteesiin, jolloin tapahtuu ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Tämä geeli on aivan erinomainen kosteuttaja, suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että topikaalista D-vitamiinia ei ole hyvä käyttää yhtäaikaa hydroksihappojen kanssa (AHA, BHA), koska hapot inaktivoivat sen tehon.

Viimeisenä oikealla on marketeistakin löytyvän L300-brändin Anti-age Night Cream. Sarjalla on monta muutakin hyvää tuotetta, tämä ei ole ainoa.

Tämä yövoide on pakattu 100 ml:n pumppupulloon joka maksaa ostopaikasta riippuen noin 10-15 euroa.

Voide sisältää eri kokoisia hyaluronihappomolekyylejä, joista pienimmät tunkeutuvat syvemmälle ihoon kuin suuremmat. Siinä on lisäksi mm. erilaisia hyödyllisiä keramideja, ihoa rauhoittavaa pantenolia, glyseriiniä, sekä ihoa pehmentäviä rasvoja (rapsi- eli canolaöljyä ja sheavoita). 

Erittäin hoitava voide siis tämäkin.

Kaikki nämä olen siis hyviksi havainnut ja voin suositella.

3 kommenttia:

 1. CeraVen tuotteita on kehuttu tosi paljon, täytyy pitää siis toikin voide mielessä, kun jossain vaiheessa lähden brändin tuotteita testaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kaikki kokeilemani CeraVen tuotteet ovat olleet hyviä Kirjoittelin aiemmin täällä putsarista, ja yläkerran kylppärissä mulla on iso vartalovoidepumppupullo käytössä.

   Joskus ennen kuin näitä sai Suomesta, hinasin näitä(kin) koko lähipiirille ulkomailta :) Jo se kertoo, että toimivia ovat!

   Poista
 2. Juuri näin, toimiva ihonhoito ei tarkoita kallista. Alkaa muuten kyllä mahdoton enää löytää alle kympin maksavia tuotteita, kun muutama vuosi sitten olisi ollut helppoa. Mä ostan kalliimmatkin aina kun on tarjouksia ja alekoodeja, en muista koska olisin mun arvokkaammista tuotteista maksanut ns. täyttä hintaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!