torstai 3. marraskuuta 2022

Halloween-naama ja mitä tehtiinkään lurpsuttaville yläluomille?

Tänä aamuna minua katseli peilistä varsin pelottavan näköinen naama.  Vaikka Halloween jo menikin. Kyseessä ei ole kuitenkaan mikään kasvoihin iskenyt tarttuva tauti, vaan jotakin ihan muuta.

Olen aiemminkin maininnut, että yläluomeni ovat aina olleet hiukan lurpallaan. Iän myötä ne ovat alkaneet lurpattaa hiukan enemmän, ja oikean silmän luomi alkaa olla siinä ja siinä, että sen haittaa näkökenttää.

KELA kaiketi maksaa tällaisten luomien leikkaamisen, jos luomista siis on haittaa näölle. Minun tapauksessani vain oikea on tällä hetkellä näin ongelmainen, joten jäin pohtimaan, että maksaisiko KELA siis ainoastaan sen toisen leikkaamisen, eikä toista ollenkaan, jolloin minusta tulisi ihan muotopuoli?

Keksin sitten viime viikolla, että ehkä noita luomia voisi yrittää muutenkin hoitaa. En sitä paitsi ole kovinkaan innostunut siitä ajatuksesta, että joku alkaa sohia skalpellin kanssa lähellä silmiäni.

Tulipa mieleeni sitten piipahtaa paikallisessa plastiikkakirurgiakeskuksessa kysymässä, voisiko asialle tehdä jotakin ilman sitä veistä.

Sieltä suositeltiin FRX SmartPulse -laserhoitoa, 400 e per alue. No voisihan sitä kokeilla, eli tuumasta toimeen ja aika varattiin eiliseksi, eli 2.11.

Tätä laserhoitoa siis käytetään:

- ihon juonteiden siloittamiseen

- silmäluomien kiristämiseen

- siloittamaan epätasaista ihoa

- akne- ja venymisarpiin

- suurentuneisiin ihohuokosiin

- pigmenttimuutoksiin ja couperosaan

- tatuointien poistamiseen

Siinä sitä listaa.

Minulla siis oli hoidettavana "vain" silmäluomet, mutta samaan hintaan sai siis koko silmien alueen, eli myös silmien alta. Mikäs siinä.

Menin eilen sinne ja ensimmäisenä alueelle laitettiin puuduttavaa geeliä, jonka annettiin vaikuttaa 40 min. Sain myös särkylääkkeen. Minua oli myös varoiteltu, että toimenpide sattuu ja että hoidettu alue olisi pahasti punoittava ja turvonnut monta päivää. Pahiten hoitoa seuranneena päivänä.

Itse hoito nippaisi. Ihan kuin joku olisi tikannut neuloilla ihoa. Ei kipu ollut muuten ylipääsemätöntä, mutta yläluomia käsiteltäessä sattui. Onneksi hoitoaika oli vain n. 20 minuuttia (luulen).

Makasin siellä vielä puolisen tuntia kylmäpussi silmien päällä.

Ei se nyt niin pahalta näyttänyt, kun lähdin klinikalta, mutta seuraava aamu...


Kukas se peilistä luurasikaan? En ollut tuntea itseäni. Silmät olivat verestävät ja melkein muurautuneet umpeen. Tunsin kyllä sängyssä silmät avatessani, että turvotus on aikamoista. Niin oli punoituskin. Iho on tuolta alueelta karhea, kuin palanut, mitä se varmaan käytännössä onkin.

Tänään olen kokouksissa välttänyt kameran laittamista päälle, ja syystäkin. Nyt silmien ympärystä pitää rasvailla ja huuhtoa vedellä ainakin neljä kertaa päivässä. Meikata ei saa viikkoon, mutta jos on tarve kova, kolmen päivän jälkeen saa käyttää mineraalipuuteria. Ei tietenkään saunaa, mutta siitä en nyt tykkää muutenkaan.

Piti hakea tänään auto ilmastointilaitteen huollosta, mutta piileskelin kuitenkin koko päivän kotona. Ehkä huomenna...

Jos tällaisen naaman kanssa uskaltautuisi ulos, naapurit luulisivat varmaan, että täällä on ollut joku kahakka?

Hoidon pitäisi siis joka tapauksessa buustata ihon omaa kollageenintuotantoa ja kiristää ihoa. Toivottavasti myös poskipäiden couperosa ja isot huokoset saisivat kyytiä.

Täydet tulokset ilmenevät vasta noin 6 kk:n kuluessa, eli vähän saa vielä odotella. Jälkitarkastus 5-6 kuukauden päästä kuuluu hintaan.

Jään siis seuraamaan, mitä naamalle (ja ennenkaikkea niille lurpattaville luomille) tapahtuu.

T. Halloween-panda

PS: Nyt vasta katson tuota oikeaa silmää... Siinä on ollut liki koko elämäni arpi silmän alla (kakarana revin sen piikkilankaan...), ja se hehkuu nyt punaisena. Katsotaan, mitä sille tapahtuu tässä prosessissa - vai tapahtuuko mitään.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista, en ole moisesta kuullutkaan! Odotan kyllä hyvin mielenkiinnolla tuloksia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään vielä viime viikolla tiennyt tästä yhtään mitään. Mutta kaikkea pitää kokeilla, mitä terveys ja lompsa kestää :D

   Päivitän taatusti tuloksia tänne, kun niitä hoksaan kehittyvän.

   Poista
 2. Jännä nähdä lopputulos. 😄 Sait kyllä Halloween-kasvot kaupan päälle. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karsea näky tuo oli - ja on osin edelleen! Kerron tosiaan sitten, miten tepsi.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!