perjantai 4. marraskuuta 2022

Tuleva työasunto

Lupaan että palataan taas kauneusasioihin tämän postauksen jälkeen (vaikka kyllähän tuo edellinen postauskin siitä aihepiiristä oli). 

Tein hiukan tutkimusta koskien tulevan työasuntoni sijaintia. Itse asunnostahan oli sisäkuvia täällä. Kuvat on kaapattu Google Mapsista.

Uusi työpaikka on kipulääkkeisiin erikoistunut keskikokoinen farmafirma Aachenissa Saksassa.

Aachenista onkin kivan lyhyt matka joka puolelle. Huomasin, että siitä on vain parisataa kilometriä Ghentiin Belgiaan, jossa osa Baselin muuttotavaroistani on nykyään. Jätin nimittäin jotakin erään suomalaisen miesparin hoiviin, kun en saanut kaikkea mahtumaan pakaaseihini lähtiessäni.

Sittemmin nämä herrat muuttivat Ghentiin ja veivät Baselista tavarani mukanaan. Ehkä nyt voin hakea ne pois.


Aachen on ikivanha roomalaisajan kylpyläkaupunki kuumine lähteineen. Kylpylöitä siellä on edelleenkin (aijai!). Tuleva asuinpaikkani on kaupungin historiallisessa ytimessä, vanhassakaupungissa.


Asuinrakennuksen vieressä on vanha katedraali. Mm. Kaarle Suuri (Charlemagne) on haudattu sinne. Asuinrakennusta osoittaa punainen nuoli. Kattoterassikin näkyy kuvassa, ja se sijaitsee aika hassussa paikassa keskellä kattoa.Rakennuksen edessä on rauhallinen kävelykatu, jossa on liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Tsekkasin myös, että ihan muutaman kymmenen metrin säteellä löytyvät ainakin "lompakon surmat", eli Rossmann, Douglas, Dm (Drogeriemarkt) ja Baborin myymälä. Siellähän se vapaa-aika sitten kuluneekin.

Luxembourgissa olisi vielä iso Villeroy & Bochin tehtaanmyymälä...

Ei kai asuntoa paremmalta paikalta enää voisi löytää?

4 kommenttia:

 1. Ei voisi, kyllä kelpaisi tutustua uusiin paikkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nuo kosmetiikkakaupat hiukan huolettavat, varsinkin Dm:n myymälät ovat valtavia halleja, enkä varmaan koskaan ole poistunut yhdestäkään ostamatta jotakin :)

   Pahkeinen. Huomasin, että alle 500 m:n päässä on myös Sephora ja toiseen suuntaan saman matkan päässä Kiehl'sin myymälä! Lisäksi tuossa samassa asuinrakennuksessa on vielä joku Stadt-Parfümerie. Uh. Viimeksimainittu on näköjään hajuvesiin erikoistunut kosmetiikkakauppa. Sinne mua ei ainakaan saa päästää :D

   Poista
 2. Ihanaa! Täydellistä, olet päässyt kyllä näkemään elämää enemmän kuin moni tämän Suomi-kuplan ulkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplastakin näkee ulospäin :)
   Mulla on ollut aika menevä työ aina, monta vuotta jopa 2-3 ulkomaanmatkaa per viikko. Lentolippujen kannalta oli parempi tulla Suomessa kääntymään reissujen välissä. Nyt ei sellaista jaksaisi. Ulkomailla on tullut lisäksi paljon lomailtuakin.

   Työmatkat kyllä eivät olleet koskaan mitään huvireissuja. Jos halusi esimerkiksi Pariisissa nähdä Hausmannin suurten tavaratalojen jouluikkunat, piti herätä jo neljältä ja juosta ne läpi ennen töitä. Tai sitten Monte Carlossa katsella viiden tähden hotellista merta ja toivoa, että olisi biitsillä kokouksen sijaan, mutta sinne ei koskaan ehdi kun illalla vielä dinneri vaikka Le Louis XV:ssä (omalla rahalla siellä käy ehkä lounaalla, joka on 190 e per lätty + viinit päälle), eli näkihän siinä sentään "jotakin". E-Afrikassa sentään olin muutamia kertoja vuodessa aina pari viikkoa kerrallaan vähintään, joten siinä ehti viikonloppunakin esimerkiksi luuhata Kapkaupunkia ympäröivillä viinitiloilla.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!