sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Tippoja

Kuten sanottu, tämä lenkkeily Raision Myllyssä käy lompakolle 😂😝. Kicksiin tehdyllä kosmetiikanhypistelykäynnillä tuli ostettua mm. tämä BeautyAct Mixologist Hyaluronic Foundation Drops -pullo, jota ajattelin sekoitella meikkivoiteisiini niiden sävyä vaalentaakseni. Viime kesänä (ja myös sitä edellisenä) jäi päivettyminen väliin, ja olen paljon vaaleaihoisempi kuin normaalisti, ja kaikki omistamani meikkivoiteet näyttävät kamalalta ja ihan liian tummilta naamassani.

Näitä erittäin juoksevia, ihoa kosteuttavia tippoja on saatavilla kahta sävyä. Ostin tämän vaaleamman, jolla siis saadaan vaalennettua meikkivoide. Lisäät vaan ennen kasvoille levittämistä pari tippaa tätä meikkivoiteeseesi.

Toinen, tummempi sävy on sitten taas tarkoitettu tietty liian vaalean meikkivoiteen tummentamisen.


Tämä 01-sävy on todella vaalea. Kyllä, se toimii meikkivoiteen vaalentajana, mutta myös sellaisenaan iholla. Ihan täysin peittävä se ei ole, muuten se menisikin kivasti peiteaineena. Iholle tipat levittyvät kuin unelma, sisältämiensä silikonien ansiosta.


Tapani mukaan tutkin INCIn tarkkaan. En oikein tosin ymmärrä, miten tuota luetaan. Kopio Kicksin nettisivuilta kertoo seuraavaa sisällöstä:

Hyaluronic Acid SHADE 01: Aqua, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, CI 77891, Ethylhexyl Palmitate, PEG-10 Dimethicone, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Propanediol, Propylene Glycol, Trimethylsiloxysilicate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Disteardimonium Hectorite, Aluminum Hydroxide, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Hydrogen Dimethicone, Sodium Gluconate, Talc, CI 77492, Ethylhexylglycerin, Tocopheryl Acetate, CI 77491, CI 77499, Trihydroxystearin, Sodium Hyaluronate, Glucomannan

Siis onko hyaluronihappoa sisältäväksi mainostetussa tuotteessa hyaluronihappoa ollenkaan? Vai luetaanko tuo ennen sanoja "SHADE 01" mainittu hyaluronihappo kuuluvaksi ykkössävyn ainesosiin? Vai onko sitä vain marginaalisesti, sillä natriumhyaluronaatti on listan hännillä? Olen hiukan hämmentynyt. 

Kakkossävyn lista tulee suoraan putkeen tämän INCIlistan kanssa, eikä siinäkään ole mainittu hyaluronihappoa, joten kuuluuko tuo "Hyaluronic Acid" tuossa alussa lukea myös kakkossävyn aineisiin?

Harhaanjohtava mainonta on tietääkseni kiellettyä Suomessa, joten ehkä kysyn Kicksiltä, miten asia oikein on ymmärrettävissä (tai pitäisi olla ymmärrettävissä).

Natriumhyaluronaatti on tosin pienimolekyylisenä aika tehokasta ja syvälle ihoon imeytyvää, mutta olettaisin sen nyt kuitenkin olevan INCIn alkupäässä, kun kerran tuotetta nimenomaan hyaluronihappopitoisena markkinoidaan. Hmmm.

Tipat muuten maksavat vain 14,90 euroa, joten jos jollakulla on tällaisille käyttöä, niin suosittelen. Riittoisaa ainetta, vaikka pienessä pullossa onkin.

2 kommenttia:

 1. Ei se ainakaan ekana listassa voisi olla, silloin lopullinen tuote olisi järkyttävää tahmaliisteriä 😅

  Mua on aina tympinyt tuo tapa markkinoida tuotetta jollain tietyllä ainesosalla,joka kuulostaa kuluttajan korvaan hyvältä. Vaikka "sisältää arganöljyä" ja sitten kyseinen raaka-aine on tyyliin tokavipa incilistassa , eli sitä on tyyliin tippa purkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mä olen kyllä yhä enenevässä määrin alkanut kiinnittää huomiota tähän kosmetiikan mainostukseen ja markkinointiin, ja todennut, että paljon olisi parannettavaa, koska nyt tosiaan kuluttajia vedätetään monissa tapauksissa pahasti.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!