keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Vähän tyyriimpää meikkausta

Aina kun peitevoiteista puhutaan, mietin, onko hyvän peitevoiteen pääominaisuus se peittävyys, vaiko ehkä se, että se on oman ihon sävyn mukainen. Varsinkin silmien alusille laitettaville voiteille on omat vaatimuksensa.

Omasta mielestäni parhaiten silmien alla menestyy ohut, kuitenkin pigmenttipitoinen, omaan sävyyn sulautuva ja mielellään valoa heijastavia pigmenttejä sisältävä voide, joka mielellään saa olla myös kosteuttava.

Siinäpä sitä on vaatimusta kerrakseen.

Allures ja muutamassa muussa ulkomaisessa naistenjulkaisussa kehuttiin Chanelin Sublimage Le Correcteur Yeux - peitevoidetta. Hmm... Chanelia ei taida enää saada Suomesta mistään kivijalkakaupasta?

Uteliaisuuttani tilasin sen sitten Chanelin EU-nettisivuilta. 105 e, ja yli satasen ostoksille oli ilmainen kotiinkuljetus + kaksi kosmetiikkanäytettä. Niistä myöhemmin lisää.



Voide toimitettiin puuvillakankaisessa pussukassa (ja tietty Chanelin mustavalkoisessa laatikossa) kotiovelle. Sävyksi oli valikoitunut se kaikista vaalein, eli numero 02, joka oli netistä välillä loppukin.

Ensivaikutelma ei ollut vielä ihan niin päräyttävä kuin tämän hintaluokan tuotteen kanssa olisi voinut kuvitella. Purkki on muovia ja raskas. Mukana oli miltei paperinohut, halvanoloinen muovispaatteli ja pieni sivellin, jonka harjakset vaikuttaisivat olevan ihan jotakin aitoa karvaa.

Sävy tuntui ensialkuun kittimäisen vaalealta ihollani, ja kävi mielessä, että olisiko sittenkin pitänyt ottaa hiukan tummempi. Toisaalta silmänalusille sen pitääkin olla vaaleahko.



Olen tässä makustellut tätä voidetta nyt jonkin aikaa. Se sisältää kosteuttavia aineita ja vaniljavettä, joskaan minulla ei ole aavistustakaan, mikä hyöty tuosta viimeksimainitusta on. Virallisesti se Chanelin mukaan toimii antioksidanttina. Tuoksua se ei voiteeseen anna, tai sitten nokkani on tällä hetkellä niin tukossa, etten sitä haista.

INCIstä poimin lisäksi mm. glyseriinin, auringonkukkaöljyn ja seetriuutteen (??!).

Olin edelleen sitä mieltä, että sävy on väärä, ihan liian valkoinen, vaikka koostumus voisikin olla ihan hyvä, eikä mitenkään kuivattava. Sitten jonkin aikaa tätä käytettyäni tajusin, että sitä tarvitaan vain aavistuksen verran, jolloin se sitten sulautuukin ihoon. 

Nyt se alkoikin sitten näyttää heti paremmalta. Oikeastaan ihan hyvältä.

Oliko se sitten hintansa väärti? Purkissa on 10 g voidetta, joka on jo kohtalaisen paljon ja siitä todellakin riittää, kun sitä säästeliäästi käyttää. Toisaalta mietin, että onko se kuitenkaan parempaa kuin tuo halpispeiteaine, josta täällä aiemmin kirjoittelin? Siinäkin on sentään jotakin hoitavaa (kosteuttavaa), eli glyseriiniä ja C-vitamiinia.

Plussana tuossa edullisessa voiteessa oli todella ihooni sopiva sävy, jota lähemmäksi omaa ihoa ei varmaan edes pääse (Light).

Pitkän tuumauksen jälkeen sanoisin, että kääntyisin tässä kuitenkin tuon edullisemman tuotteen puoleen.

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista lukea noin hintavasta peiteaineesta, mä kun testailen eri peiteaineita itse tosi mielelläni, mutten koskaan ole näin kallista kokeillut :) Mulla lopahtaisi kiinnostus tähän ehkä ton purnukan takia, sillä kokisin todennäköisesti ton melko epäkäytännölliseksi, vaikkei se ehkä todellisuudessa sitä olekaan. Hyvä jos tota kuitenkin riittää vain pieni määrä kerralla, kun hintaa kuitenkin löytyy melkoisen paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös peiteaine meikin kulmakivi. Hyvin usein meikkaan vaan peittämistä kaipaavat silmänaluset ja punoittavat nenänpielet ja rajaan huulet & siistin kulmat kevyellä värillä. Se on siinä.

      Tulossa on lähiaikoina vielä yksi peitevoidepostaus, kunhan saan tuotteet "märehdittyä postattavaan kuntoon" :)

      Poista
  2. Itse varmaan kyllästyisin äkkiä noin isoon pakkaukseen :D en ole ihan noin hintavien tuotteiden ystävä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin suosin pienempiä pakkauksia yleensä. Mukava on kokeilla ensin ja sitten päättää, meneekö tuote jatkoon.

      Tosin jos hyvän löytää ja se loppuu nopeasti, ja mennessä ostamaan uutta huomaakin, että ko. tuote on lopetettu tms., se kyllä ottaa päähän.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!