sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Shiseido Ginza Murasaki

Hankkimani Shiseidon kosmetiikkajoulukalenterin mukana tuli kaupanpäällisinä Murasaki-tuoksun vartalovoide, joka tosiaan tuoksui. Aika erikoiselle - tai sanotaan erilaiselle, mutta miellyttävälle. 

Shiseidon tuoksut ovat aika harvinaisia, siis ainakin minulle. En ole tainnut tuoksutella yhtäkään. Niinpä tämä olikin mielenkiintoinen. Murasaki on ihan uusi tuoksu, julkaistu vuonna 2022.

Tuoksunuoteissa on aluksi omenaa, granaattiomenaa ja orvokkia. Omenan tuoksu on aika harvinainen parfyymeissä. Tässä se on nimenomaan vihreä omena.

Granaattiomena? En kyllä ihan kykene palauttamaan mieleen, miltä se tuoksuu, mutta maun huomioonottaen varmaan kirpeähköltä ja raikkaalta.

Tuoksu syvenee wisterian, freesian ja jasmiinin kukkaisiksi tuoksuiksi.

Pohja onkin mielenkiintoinen. Cashmerania, Cashmir-puuta (Cashmer Wood) ja santelipuuta. Hyvin outoja sanoja nuo ensimmäiset ainesosat, ja tietääkseni ne tarkoittavat ihan samaa asiaa.

Cashmeran (kuten myös siis Cashmir Wood) on synteettinen tuoksu. Ei ole olemassa mitään "kashmirpuuta", eikä tuoksu liity kashmirvillaan kuin löyhästi.

Tämä tuoksu syntetisoitiin vuonna 1968, ja sen sanotaan muistuttavan puumaista myskiä. Siinä on myös mausteisen vaniljainen tuntuma. Kaikenkaikkiaan tuoksua verrataan kashmirvillan suloiseen pehmeyteen, mistä se onkin saanut nimensä.

Itse parfyymipullo näyttää tältä, ja siinä on tuoksulle tunnusomainen pinkki väri.

Kuvakaappaukset (kaksi viimeistä kuvaa): Fragrantica.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!