Piti kirjoittaa eräästä meikkituotteesta, mutta tänään on ollut niin hullu päivä, että laitankin ruokapostauksen nyt, ja postaan sen toisen myöhemmin tänä viikonloppuna.
Tämän kaltainen resepti on täällä entuudestaankin, mutta tässä on hiukan muunneltu versio, joka on herkullista syötäväksi sellaisenaan, mutta kelpaa hyvin myös vaikka pihvin seuraksi.
Vihreä papu-pekonirullat uunissa
200 g paketti pitkiä vihreitä papuja (Närpiö) - voi käyttää myös pakastettuja pitkiä vihreitä papuja
pekonia tai prosciuttoa/jamon serranoa
hiukan juustoraastetta (pecorino/grana padano tai parmesaani)
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Höyrytä pavut kypsiksi tai keitä ne suolalla maustetussa vedessä (huom. leikkaa "naattipäät" pois ensin, kärjet saavat jäädä).
Lämmitä uuni 200C.
Jaa pavut n. 5 kpl:n nippuihin ja kiedo nipun ympärille pekoniviipale. Lado niput uunipellille leivinpaperille. Ripsauta päälle hiukan oliiviöljyä ja mustapippuria. Sirottele päälle hiukan juustoraastetta ja paista uunissa kunnes pekoni on rapeaa.
Tästä tulee näköjään yhdelle (iso) ateria, kahdelle lisuke.
Nam 😋 Nämä sopisi isänpäivän aterian lisukkeeksi!
VastaaPoistaNormaalisti teen nämä hiukan lyhyemmistä pavuista, jotka kiedotaan vaan keskeltä puolikkaaseen peksusiivuun, joka laitetaan hammastikulla kiinni. Sitten ne rullat paistetaan pannulla. Lisukkeena ovat ehkä nätimmän näköisiä.
PoistaPihvin kanssa nämä ovat kyllä hyvä lisuke.
Nam, näitä on pakko testata! 😋
VastaaPoistaKannattaa kyllä!
PoistaHei pitkästä aikaa! Näyttääpä herkulliselta. Mukavaa marraskuuta sinulle
VastaaPoistaMoikka Kristiina! Mukava nähdä sinuakin täällä!
PoistaKopsin vähän sua tuohon yhteen arvontapostaukseen :) .
Kiitos ja mukavaa talven odotusta!