perjantai 11. marraskuuta 2022

Vihreät pavut pekonilla (superhelppo perjantairesepti)

Piti kirjoittaa eräästä meikkituotteesta, mutta tänään on ollut niin hullu päivä, että laitankin ruokapostauksen nyt, ja postaan sen toisen myöhemmin tänä viikonloppuna.

Tämän kaltainen resepti on täällä entuudestaankin, mutta tässä on hiukan muunneltu versio, joka on herkullista syötäväksi sellaisenaan, mutta kelpaa hyvin myös vaikka pihvin seuraksi.

Kuva papu-pekonirullista ennen uunia. En ehtinyt ottamaan kuvaa valmiista ruoasta, kun se oli jo siippani toimesta paistettu ja syöty sillä aikaa kun kävin lähipostissa 😆. Oli ollut ilmeisen maistuvaa.

Vihreä papu-pekonirullat uunissa

200 g paketti pitkiä vihreitä papuja (Närpiö) - voi käyttää myös pakastettuja pitkiä vihreitä papuja

pekonia tai prosciuttoa/jamon serranoa

hiukan juustoraastetta (pecorino/grana padano tai parmesaani)

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria


Höyrytä pavut kypsiksi tai keitä ne suolalla maustetussa vedessä (huom. leikkaa "naattipäät" pois ensin, kärjet saavat jäädä). 

Lämmitä uuni 200C.

Jaa pavut n. 5 kpl:n nippuihin ja kiedo nipun ympärille pekoniviipale. Lado niput uunipellille leivinpaperille. Ripsauta päälle hiukan oliiviöljyä ja mustapippuria. Sirottele päälle hiukan juustoraastetta ja paista uunissa kunnes pekoni on rapeaa.

Tästä tulee näköjään yhdelle (iso) ateria, kahdelle lisuke.


Jos hintaa arvioidaan, esimerkiksi Pirkka vihreät pitkät pavut (tuoretuote) 250 g on alle 3,70 e. Rainbow pitkät vihreät pavut (pakaste) 450 g maksaa 1,04 e, eli tähän annokseen tarvitaan puolet -> n. 52 stn.

Kuvassa näkyvä pekoni maksaa 2,95 ja paketista kului n. 2/3, eli noin 2 euron edestä (edullisempiakin pekonipakkauksia löytyy, mm. Rainbow'n 140 g pekonipaketti maksaa 1,39 e). Loput pekonista laitan huomisaamuna munakokkelin ja paistettujen tomaattien kanssa aamiaiseksi.

Pirkka Grana Padano -juustoraaste maksoi 2,75 / 100 g pussi. Juustoa tarvittiin näihin rulliin vain kukkura ruokalusikallinen. Pussillisesta riittää siis moneen ruoanlaittoon vielä.

Äkkiseltään laskien kulutettu pekoni + pavut tällä annoksella maksavat yhteensä n. 53 stn.

6 kommenttia:

  1. Nam 😋 Nämä sopisi isänpäivän aterian lisukkeeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normaalisti teen nämä hiukan lyhyemmistä pavuista, jotka kiedotaan vaan keskeltä puolikkaaseen peksusiivuun, joka laitetaan hammastikulla kiinni. Sitten ne rullat paistetaan pannulla. Lisukkeena ovat ehkä nätimmän näköisiä.

      Pihvin kanssa nämä ovat kyllä hyvä lisuke.

      Poista
  2. Nam, näitä on pakko testata! 😋

    VastaaPoista
  3. Hei pitkästä aikaa! Näyttääpä herkulliselta. Mukavaa marraskuuta sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Kristiina! Mukava nähdä sinuakin täällä!

      Kopsin vähän sua tuohon yhteen arvontapostaukseen :) .

      Kiitos ja mukavaa talven odotusta!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!